GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenski regulator nije utvrdio nepravilnosti u Petrolu

Slovenski regulator nije utvrdio nepravilnosti u Petrolu
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2019 / 13:51
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Agencija za tržište vrijednosnih papira (ATVP) nije utvrdila zakonske povrede u otkrivanju nadziranih podataka u svom nadzornom postupku nad Petrolom. 

ATVP je prije nekoliko tjedana pokrenuo postupak zbog sumnje u kršenje objavljivanja nadziranih podataka nakon što je Uprava podnijela ostavku u listopadu ove godine.

Međutim, Agencija je utvrdila određene nedosljednosti ili nedostatke na području korporativnog izvještavanja u procesu nadzora. Kao rezultat toga, Upravni odbor i Nadzorni odbor Petrola dobili su preporuke za poboljšanje razine korporativnog izvještavanja, priopćila je danas Agencija.

Uprava Petrola, s predsjednikom Tomažem Berločnikom i članovima Rokom Vodnikom i Igorom Stebernakom, neočekivano je podnijela ostavku, 24. listopada. Zajedno s nadzornicima, kao razlog su naveli samo razlike u pogledu provedbe strategije tvrtke, a sadržaj konsenzualnog sporazuma označio je povjerljivim, što je naljutilo i javnost i politiku.

Postupci prijevremenog prekida mandata bivših članova Uprave izazvali su sumnju u nejednaku informiranost dioničara, jer je Slovenski državni holding (SDH) trebao biti unaprijed obaviješten o tim postupcima. 

Agencija je stoga pokrenula postupak za utvrđivanje je li bilo zlouporabe unutarnjih i neravnomjernih podataka dioničarima u danima prije prijateljskog odlaska Uprave. 

Tagovi: Petrol, Tomaž Berločnik, Agencija za tržište vrijednosnih papira, Slovenski državni holding
PROČITAJ I OVO
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
PANIKA
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
MILANO - Prodaja u velikim trgovinskim lancima na sjeveru Italije porasla je u nedelju za 73 posto u usporedbi s istim datumom prošle godine.
Air Serbia zakupila dva bivša Adrijina aviona
FLOTA
Air Serbia zakupila dva bivša Adrijina aviona
BEOGRAD - Tri balkanske aviokompanije proširiće svoju flotu na leto, kako bi ispratili širenje svojih mreža letova.
Grupa Končar: Neto dobit pala 44%
PAD
Grupa Končar: Neto dobit pala 44%
ZAGREB - Grupa Končar je u 2019. ostvarila neto dobit u iznosu od 52,7 milijuna kuna, što je za 44 posto manje nego u 2018. godini, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u petak.
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
SOLIDNO
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
POREČ - U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE