GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske železnice s tri nova nadzornika

Slovenske železnice s tri nova nadzornika
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2023 / 11:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - SDH je primio na znanje ostavke dvojice članova nadzornog odbora Slovenskih željeznica, Aleksandra Mervara i Borisa Markočiča, te je opozvao Francija Matoza s mjesta nadzornika. U nadzorni odbor imenovao je Marka Babiča, Vinka Filipiča i Hildu Pipan.

Mervar je ostavku na mjesto člana nadzornog odbora podnio 13. siječnja i tada mu je prestao mandat. Markočič je u ponedjeljak podnio ostavku, dan mu je prestao mandat, stoji u zaključcima skupštine Slovenskih željeznica od utorka.

Matoz, kojeg je skupština u utorak opozvala, bio je u nadzornom odboru Slovenskih željeznica od kolovoza 2020. Tada je za nadzornika imenovan i Markočič. Mervar je i prije toga bio u nadzornom odboru Slovenskih željeznica.

Nadzorni odbor Slovenskih željeznica ima devet članova. Pet je predstavnika kapitala, četiri predstavnika zaposlenika. Uz Babiča, Filipiča i Pipana, Kapital nakon ovotjedne promjene u nadzornom odboru predstavljaju i Gabrijel Škof te Aleksander Nagode. Predstavnici zaposlenika su Silvo Berdajs, Zlatko Ratej, Jože Pavšek i Melita Malgaj.

Na čelu Slovenskih željeznica je Dušan Mes koji je na toj poziciji već 11 godina. Promjena trojice nadzornika u tvrtki ne znači njegovu smjenu, piše današnji Dnevnik. Slovenske željeznice inače dobro posluju; lani su, prema prvoj procjeni, s prihodom od 620 milijuna eura ostvarili nešto više od 40 milijuna eura operativne dobiti, što je najviše dosad, otkrio je Mes u nedavnom razgovoru za internetski portal 24ur.com.

Tagovi: Slovenske železnice, Marko Babič, Vinko Filipič, Hilda Pipan
PROČITAJ I OVO
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE