GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske toplice ove godine s ulaganjima u obnovu i izgradnju novih objekata

Slovenske toplice ove godine s ulaganjima u obnovu i izgradnju novih objekata
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2023 / 15:51
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Slovenska prirodna lječilišta, koja su prošle godine uspješno poslovala, za ovu godinu planiraju više ulaganja u obnovu i izgradnju novih objekata, objavila je Udruga slovenskih prirodnih lječilišta. Kako su istaknuli, toplice posebnu pozornost posvećuju i održivom razvoju i korištenju geotermalne energije.

U Unituru, pod čije okrilje spadaju Terme Zreče i skijalište Rogla, planiraju se opsežna ulaganja. Kako navode, ove će se godine fokusirati na povezivanje toplica sa skijalištem te nagrađivati aktivna i zelena iskustva s naglaskom na pješačenje i biciklizam. Popularne pješačke i biciklističke staze te drugi doživljaji na destinaciji Rogla - Pohorje također će biti predstavljeni posjetiteljima uz pomoć aplikacije.

Kao najvažniju investiciju u 2023. godini izdvojili su projekt izgradnje nove šestosjedne Mašinage, za što su dobili i osam milijuna eura bespovratnih sredstava EU putem javnog poziva za ulaganja u kvalitetnu i održivu transformaciju slovenskog turizma. . Ukupna vrijednost projekta bit će 11,35 milijuna eura.

U Termama Čatež za ovu ljetnu sezonu planiraju obnoviti prometnu infrastrukturu i obnoviti dječje igralište u kampu Terme Village, urediti Gusarsku vas te urediti javnu rasvjetu i parking za goste. Dovršit će i kružnu biciklističku i pješačku stazu oko njega te će, pojašnjavaju u Termama Čatež, dodatno osigurati zaštitu cijelog kompleksa od poplava.

Trenutno se izvode radovi na obnovi Sauna parka koji je dio zimske Termalne rivijere. Kako navode, riječ je o sveobuhvatnoj obnovi svih sauna, interijera i vanjske terase. Za drugu polovicu godine planiraju proširiti i modernizirati saune, fitness centar te obnoviti svlačionice i sanitarije u hotelu Terme.

U Termama Krka, gdje je prošle godine najviše sredstava za investicije izdvojeno za obnovu turističkog kompleksa Laguna u Strunjanu, ove godine nastavljaju s obnovom Talasa Strunjan. Do sredine travnja bit će obnovljen vanjski bazen s morskom vodom u hotelu Svoboda i manji bazen u njemu. Planiraju i obnovu restorana u spomenutom hotelu te donju etažu Ville Park čime će dobiti i neke nove sobe.

U Termama 3000, koje su pod okriljem tvrtke Sava Turizem, planiraju izgraditi reinjekcionu bušotinu pomoću koje će dio ispumpane termalne vode moći vratiti natrag u zemlju.

„Na ovaj način ispunit ćemo uvjete da destinacija mora osigurati više od 70% iskorištenja topline ispumpane termalne vode prije povrata vode natrag u okoliš. Stoga dio vode vraćamo kako bismo je sačuvali za budućnost ili za druge korisnike, a pritom osiguravamo da u prirodne vodotoke uvijek ulazi samo čista voda koja ne ugrožava životinje i biljke", istaknuli su.

U Sava Hotels & Resorts, gdje su se posljednjih godina fokusirali na energetsku sanaciju zgrada i sanaciju energetskih sustava, u budućnosti će se fokusirati na uvođenje alternativnih oblika izvora energije, poput solarne energije za pripremu tople sanitarne vode, te dodatno korištenje geotermalne energije. Digitalizirana pomoć u ugostiteljstvu ove će se godine osnažiti uz pomoć dodatnih digitalnih servisnih kolica u restoranima, kafićima i barovima, kao i za pomoć pri posluzi u sobu.

Terme Olimia pripremaju idejni i izvedbeni plan novog kompleksa bazena u hotelu Breza, u kojem planiraju izgraditi dva bazena i mali sauna centar. Paralelno se pripremaju i za investiciju u moderan obiteljski hotel. U tvrtki kćeri Termah Tuhelj obnovit će se i proširiti bilijarska dvorana, recepcija, restoran i popratne prostorije te izgraditi dodatni paviljon hotela s četiri zvjezdice i 46 soba.

Ove godine u Termama Dobrna bit će potpuno obnovljen hotel Švicarija (bivši hotel Park) s četiri zvjezdice, za što će biti izdvojeno 1,6 milijuna eura. Povijest zgrade seže u daleku 1872. godinu, a do danas je zadržala izvorna vanjska arhitektonska obilježja, pojašnjavaju iz Termi i dodaju da je cilj investicije širenje boutique turističke ponude destinacije na domaće i inozemno tržište.

U Thermani Laško istaknuli su milijunska ulaganja u obnovu medicinskih objekata koja će se odvijati u dvije faze. Najprije će obnoviti dio namijenjen hidro- i radnoj terapiji te popratnu infrastrukturu.

Tagovi: slovenske toplice, Terme Olimia, Sava Turizem, Terma Čatež
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE