GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti

Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2020 / 18:50
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Poslovne udruge koje zastupaju interese slovenskih frizera i fitness centara zatražile su od vlade da im pruži više potpore zbog zabrane rada i tvrde da su te aktivnosti na rubu propasti budući da se ne mogu obavljati on-line, odnosno radom kod kuće.

Zatvaranjem frizerskih salona vlada posredno potiče ilegalnu konkurenciju, odnosno crno tržište rada protiv kojega se legalni frizeri godinama bore, upozorili su u svojoj predstavci vladi, dodavši da mjere treba prilagoditi u dogovoru s njihovim sindikatom, te da bi izrazitija pomoć u vidu jačeg subvencioniranja fiksnih troškova i doprinosa taj uslužni sektor mogla spasiti od velikog broja stečaja koji joj prijeti zbog duge zabrane rada, piše njihov strukovni glasnik "Frizer", prenose slovenski mediji.

Na svoje probleme u vrijeme zatvaranja upozorili su i fitness centri koji tvrde da vježbanje u klubovima i teretanama nisu dokazani kao veći izvor zaraze koronavirusom jer su se prije zatvaranja držali svih propisanih mjera.

Upozorili su da je zatvaranjem 150 fitness klubova ugrožena egzistencija skoro 4 tisuće profesionalnih trenera te da bi država trebala biti zabrinuta padom fizičke spremnosti i zdravlja mnogih koji kondiciju redovno održavaju na taj način.

Prema podacima slovenske porezne uprave u zemlji je registrirano skoro 4 tisuće trenera sa priznatim statusom samostalnog poduzetnika. Oni godišnje prijavljuju prihod od svojih usluga u visini 78 milijuna eura, Iako nisu stalno zaposleni u fitness i sportsko-rekreacijskim centrima nego za njih rade kao privatni poduzetnici, prenijeli su slovenski mediji.

Frizeri i djelatnici u fitnessima i sportsko-rekreacijskim centrima traže ublažavanje kriterija za dodjelu državnih subvencija i veće pokrivanje njihovih troškova, doprinosa i naknada za čekanje na posao u vrijeme zatvaranja nego što je to sada slučaj budući da im kako tvrde inače prijete masovna otpuštanja i zatvaranja poduzeća koja se tim aktivnostima.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, frizeri, fitness centri, teretane
PROČITAJ I OVO
Srbija odobrila kinesko cjepivo
ZELENO SVJETLO
Srbija odobrila kinesko cjepivo
BEOGRAD - Srbijanska nacionalna agencija za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) verificirala je i izdala certifikat za prvi kontigent od 100.000 doza kineskog cjepiva Sinopharm, potvrdio je u ponedjeljak navečer beogradskim medijima dužnosnik ALIMIS-a Pavle Zelić.
AD Plastik najavljuje isplatu dividende iz zadržane dobiti
DIVIDENDA
AD Plastik najavljuje isplatu dividende iz zadržane dobiti
SOLIN - AD Plastik izvijestio je kako će se 26. siječnja održati sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se razmatrati prijedlog odluke o isplati dividende iz zadržane dobiti.
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
REZOVI
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
BRATISLAVA - AT&T je u ponedjejak objavio da će smanjiti broj zaposlenih u Slovačkoj budući da je pandemija covida 19 pogodila potražnju.
Broj putnika u Frankfurtskoj zračnoj luci na razini iz 1984.
KATASTROFA
Broj putnika u Frankfurtskoj zračnoj luci na razini iz 1984.
FRANKFURT - Broj putnika u zračnoj luci u Frankfurtu potonuo je zbog koronakrize u 2020. godini na razinu kakva je posljednji puta viđena 1984. godine, objavio je u ponedjeljak operater glavnog njemačkog prometnog čvorišta Fraport.
HAC testira novi sustav nadzora i upravljanja prometom na autocestama
SUSTAV
HAC testira novi sustav nadzora i upravljanja prometom na autocestama
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) počele su aktivnosti na testiranju funkcionalnosti novog sustava nadzora i upravljanja prometom na autocestama u svojoj nadležnosti, što će obavljati samo u noćnim satima i u fazama, kako bi to što manje utjecalo na protočnost prometa, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE