GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sljedeći tjedan novi štrajk kabinskog osoblja Lufthanse

Sljedeći tjedan novi štrajk kabinskog osoblja Lufthanse
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2024 / 12:50
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Kabinsko osoblje njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Lufthansa stupit će u utorak i srijedu u štrajk, najavio je u subotu sindikat Ufo. Štrajk će otkazati letove iz Frankfurta i Münchena, a zahvatit će i Lufthansinu podružnicu CityLine. Lufthansa očekuje da će štrajk pogoditi približno 100.000 putnika, prenose strane agencije.

Lufthansa je prošle godine zabilježila neto dobit od 1,67 milijardi eura, nakon što je lani iznosila 791 milijun eura. To je treća najveća neto dobit u povijesti grupe, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

"Kabinsko osoblje mora imati koristi od ovog uspjeha, a napori uloženi tijekom pandemije covida-19 moraju biti nagrađeni", rekao je vođa Ufo sindikata Joachim Vazquez Bürger kada je štrajk najavljen.

Zaposlenici će započeti štrajk u utorak oko 4 sata ujutro, a završit će u srijedu oko 23 sata.

Štrajk će utjecati na odlazne letove iz zračne luke Frankfurt utorkom i odlazne letove iz zračne luke München u srijedu. Štrajkom će biti obuhvaćeni i letovi Lufthansine podružnice CityLine, javlja francuska novinska agencija AFP.

Prema procjeni avioprijevoznika, dvodnevni štrajk pogodit će oko 100.000 putnika.

U Lufthansi su u četvrtak, prilikom objave prošlogodišnjih poslovnih rezultata, ukazali na štetan utjecaj štrajka početkom ove godine. Zaposlenici Lufthanse proteklih su mjeseci održali nekoliko štrajkova zbog nezadovoljstva plaćama i radnim uvjetima, a posljednji se dogodio u četvrtak i petak kada je štrajkalo osoblje Lufthanse u zračnoj luci.

"Nakon 15 rundi razgovora bez dogovora, moramo pretpostaviti da uprava želi pogoršati situaciju na štetu putnika", rekao je u subotu navečer pregovarač Ufo sindikata Harry Jaeger.

Ufo zahtijeva povećanje plaća od 15 posto za oko 18.000 članova kabinskog osoblja Lufthanse i nešto manje od 1.000 zaposlenika u svojoj podružnici Cityline u razdoblju od 18 mjeseci. Ufo, poput sindikata Verdi, koji zastupa osoblje zračne luke, također traži inflacijski dodatak od 3000 eura i veće bonuse.

Tagovi: Lufthansa, štrajk
PROČITAJ I OVO
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE