GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština odobrila Janafu sudjelovanje u dokapitalizaciji Petrokemije

Skupština odobrila Janafu sudjelovanje u dokapitalizaciji Petrokemije
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2017 / 15:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izvanredna glavna skupština Jadranskog naftovoda (Janaf) u četvrtak je usvojila odluke koje su podloga za Janafovo sudjelovanje u dokapitalizaciji Petrokemije s iznosom od 50 milijuna kuna.

Janaf će, prema današnjim odlukama, sudjelovati u dokapitalizaciji kutinske tvornice umjetnih gnojiva pod uvjetom cjelovite provedbe prve faze dokapitalizacije, u skladu s programom restrukturiranja Petrokemije. To znači da bi u dokapitalizaciji temeljni kapital Petrokemije trebao biti povećan za 450 milijuna kuna izdavanjem novih dionica, s time da bi se dokapitalizacija smatrala uspjelom ako se upišu i uplate dionice od najmanje 400 milijuna kuna.

Drugi Janafov uvjet je isključenje od obveze objave ponude za preuzimanje, a treći izuzeće Janafa od bilo kakve obveze na daljnja ulaganja u Petrokemiju ili davanja za Petrokemiju bilo kakvih jamstava.

Pod pretpostavkom zadovoljenja tih triju uvjeta, Janaf će sudjelovati u povećanju temeljnog kapitala Petrokemije ulogom u novcu od 50 milijuna kuna.

Izvanredna skupština Janafa nije, pak, ni raspravljala o prijedlogu odluke o osiguranju sredstava za investicijski ciklus u 2018. godini odnosno prijedlogu Uprave da se ukupna ostvarena neto dobit za 2017. godinu, nakon izdvajanja za zakonom predviđene namjene, rasporedi u zadržanu dobit.

Na zahtjev dioničara Janafa - Centra za restrukturiranje i prodaju, Ministarstva državne imovine i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, o toj se točki dnevnog reda nije raspravljalo, navodi se u objavi sa skupštine.

U samom pozivu za glavnu skupštinu, Uprava je u obrazloženju prijedloga da se ovogodišnja neto dobit rasporedi u zadržanu dobit navela da je Janaf godinama u intenzivnom investicijskom ciklusu koji je u potpunosti financiran iz vlastitih sredstava, bez zaduživanja kod financijskih institucija. Planom poslovanja za 2018. godinu investicijski se ciklus nastavlja i u idućem razdoblju, za što u idućoj godini treba osigurati 560,6 milijuna kuna, pa je Uprava bila predlagala da se neto dobit za 2017. godinu, nakon izdvajanja za zakonom predviđene namjene, rasporedi u zadržanu dobit.

Tagovi: Janaf, Petrokemija
PROČITAJ I OVO
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
PROCJENE
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
SOLIN - Povod za razgovor s Marinkom Došenom, predsjednikom uprave "AD Plastik Grupe", svakako je nagrada Zlatni ključ za najboljega velikog izvoznika u 2019. godini.
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
KOLODVOR
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
ROVINJ - Dozvola, koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada, odnosi se na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE