GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština Fortenove: Upravi produžen mandat na šest godina

Skupština Fortenove: Upravi produžen mandat na šest godina
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2023 / 13:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Skupština imatelja depozitarnih udjela Fortenova Group STAK Stiching u Amsterdamu, krajnjeg vlasnika Fortenova grupe, izglasali su u četvrtak niz odluka, među kojima i produženje mandata članovima Upravnog odbora Fortenova grupe na šest godina.

Kako su izvijestili iz Fortenova grupe, predložene odluke izglasane su većinom od preko 77 posto prisutnih glasova.

U priopćenju podsjećaju da na dvije prethodne skupštine dioničara na kojima su bile predložene iste odluke, a koje su održane 18. kolovoza i 30. kolovoza 2022., za izglasavanje nije bilo potrebne većine jer sankcionirani dioničar SBK Art, pod kontrolom ruske Sberbanke, koji raspolaže sa 42,5 posto glasova, zbog sankcija nije mogao pristupiti glasovanju.

Sukladno statutu STAK-a, danas održana skupština bila je treća po redu s istim dnevnim redom i za izglasavanje odluka bila je potrebna 75-postotna podrška svih prisutnih dioničara.

Tako su dioničari Fortenova grupe s pravom glasa izglasali niz odluka koje će na korist kompanije i svih nesankcioniranih dioničara olakšati donošenje odluka na budućim skupštinama, omogućiti daljnju konsolidaciju strukture i poslovanja Fortenova grupe te osigurati pravovremeno donošenje ključnih poslovnih odluka, ističe se u priopćenju.

"Zahvaljujući odlukama Skupštine sada će biti moguće nove akvizicije i spajanja ili prodaja imovine do maksimalnog iznosa od 500 milijuna eura u 2023., uz prethodnu odluku Upravnog odbora Fortenova grupe, a stvoreni su i preduvjeti za refinanciranje postojećeg duga Fortenova grupe i rješavanje raznih financijskih obveza, također uz prethodno odobrenje Upravnog odbora", navodi se.

Dioničari su s nešto više od 77 posto glasova svih prisutnih dioničara izglasali i produženje mandata članovima Upravnog odbora Fortenova grupe na šest godina te izabrali na sljedeći šestogodišnji period Fabrisa Peruška, Pavu Vujnovca, Damira Spudića, Maksima Poletaeva i Vsevoloda Rozanova te su i tim odlukama osigurali funkcioniranje Upravnog odbora u sljedećem periodu.

U priopćenju se navodi kako je Skupštinu obilježio interes dioničara koji je bio veći nego na prijašnjim skupštinama, kao i veliko suglasje dioničara oko predloženih odluka, što potvrđuje i činjenica da je od ukupno 594 dioničara samo njih 12, odnosno 2 posto od ukupnog broja dioničara, glasalo protiv nekih od odluka.

Tako je prihvaćenim odlukama, između ostalog, olakšano operativno poslovanje kompanije te je produžen mandat članovima Upravnog odbora Fortenova grupe koji je bio pred istekom.

Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško je kazao kako menadžment Fortenova grupe, uz povjerenje vlasnika, ostaje fokusiran na izvrsnost u poslovnoj realizaciji.

"Kada je riječ o konkretnim projektima, prioritet svakako ima refinanciranje zaduženja i daljnje širenje poslovanja, koje ćemo sada biti u mogućnosti ostvariti bez obzira na sankcioniranog dioničara bez prava glasa, koji više ne može svojom nemogućnošću glasovanja blokirati normalno poslovanje kompanije“, rekao Peruško po održavanju skupštine imatelja depozitarnih udjela.

Tagovi: Fortenova grupa, Fabris Peruško, SBK Art, Sberbank, Pavao Vujnovac, Maksim Poletaev, Damir Spudić
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE