GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština Đuro Đaković grupe za petak odgodila odluku o dokapitalizaciji

Skupština Đuro Đaković grupe za petak odgodila odluku o dokapitalizaciji
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2017 / 17:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dioničari Đuro Đaković grupe u četvrtak nisu na glavnoj skupštini raspravljali i odlučivali o prijedlogu odluke o povećanju temeljnog kapitala, kao ni o iznesenom protuprijedlogu, već su to odgodili za petak, 22. rujna navečer. 

"Odlukom dioničara prisutnih na glavnoj skupštini, a nakon iznesenog protuprijedloga prijedlogu odluke o povećanju temeljnog kapitala, raspravljanje i odlučivanje o navedenoj točki kao i ostalim točkama dnevnog reda, odgođeno je do sutra, 22. rujna 2017. godine u 19,00 sati", objavili su iz Đuro Đaković grupe, ne obrazlažući pritom kakav je protuprijedlog odluke o dokapitalizaciji.

Inače, nakon što je u dokapitalizaciji provedenoj u srpnju i kolovozu prikupljeno samo 51,1 milijun kuna, Uprava te tvrtke je sredinom kolovoza predložila da se na današnjoj skupštini odlučuje o prijedlogu nove dokapitalizacije u kojoj bi se izdanjem novih nešto više od pet milijuna dionica prikupilo 100,87 milijuna kuna, dok bi poziv za upis bio upućen samo jednoj fizičkoj ili pravnoj osobi za koju se utvrdi da bi upisala sve nove dionice. 

Sredinom prošlog tjedna, 13. rujna, Đuro Đaković grupa je izvijestila da je zaprimila obvezujuću ponudu zagrebačke tvrtke Crni čelik d.o.o. za ulaganje u kapital te grupe u iznosu od 250 milijuna kuna, a čime bi nedavno osnovana tvrtka, čiji su osnivači dva ulagača iz Kuvajta i Kanade, stekla više od 50 posto vlasništva u Đuri Đakoviću.
U objavi su tada prenijeli i tri uvjeta tvrtke Crni čelik za njihovu obvezujuću ponudu - odluku glavne skupštine da se temeljni kapital poveća za 250 milijuna kuna izdavanjem novih dionica po cijeni od 20 kuna, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, "a što će u konačnici predstavljati više od 50 posto ukupnog vlasništva", potom odlukom da novoizdane dionice stekne bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje te onom da u sedmeročlani Nadzorni odbor Đure Đakovića uđe četiri člana koje će odrediti Crni čelik.

"Uprava je mišljenja da ponuđeni iznos od strane društva Crni čelik d.o.o. uvelike zadovoljava sve potrebe društva za financijsku konsolidaciju, ulaganje u razvoj te u partnerstvu s ponuditeljima stvara realnu osnovu za izlazak na inozemna tržišta i stvaranje odgovarajućeg boniteta prema kreditnim institucijama", istaknuli su tom prigodom iz Đuro Đaković grupe. 

Po podacima iz sudskog registra Trgovačkog suda u Zagrebu, tvrtka Crni čelik d.o.o. osnovana je krajem kolovoza ove godine, a osnovali su je Steve Daskos iz Kanade i Hamad M.A.A. Alwazzan iz Kuvajta. 

Vlaović u Saboru: Ne postoji suglasje u Vladi oko ulagača u Đuru Đakovića

Na situaciju u Đuri Đakoviću i navodno nesuglasje nekih članova Vlade oko dokapitalizacije i ponude investitora danas je sa saborske govornice upozorio i Davor Vlaović (HSS). 

Po njegovim riječima, dioničari i zaposlenici danas su sa skupštine očekivali informaciju kako je prihvaćena ponuda tvrtke Crni čelik, ali su se pojavile informacije u nekim medijima "da ne postoji suglasje u Vladi oko ovog ulagača i ovog načina privatizacije Đure Đakovića".

"Navodno da se ministrica Dalić i ministar Goran Marić ne mogu usulgasiti kako bi to trebalo izgledati", rekao je Vlaović.

Upitao je pritom i zašto onda premijer nije pozvao ministre i potencijalnog investitora kako bi razmotrili ozbiljnost ponude i vidjeli koliko ona znači za daljnji razvoj tvrtke, Brodsko-posavske županije i Hrvatske.

"A danas, upravo zbog te neriješene situacije, predstavnik države u skupštini, koja ima većinski udio, koliko imam informacija, navodno neće moći glasovati o ovome.

Mediji pišu kako država marginalizira Đuru Đakovića, a ja kažem da je država u ovom slučaju kočničar razvoja Đure Đakovića, a posljedično i Brodsko-posavske županije", poručio je Vlaović sa saborske govornice. 

Tagovi: Đuro Đaković, Crni čelik, Davor Vlaović, Goran Marić, Martina Dalić, Hamad M.A.A. Alwazzan
PROČITAJ I OVO
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
PREPORUKE
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije preporučila je svim društvima za osiguranje da omoguće klijentima odloženo plaćanje dospelih premija osiguranja, ukoliko plaćaju u ratama.
Idea, Mercator i Roda obezbedili kvasac za nedelju ujutru
KVASAC
Idea, Mercator i Roda obezbedili kvasac za nedelju ujutru
BEOGRAD - Tri trgovinska lanca saopštila da su obezbedila dovoljne količine kvasca, brašna, jaja i drugih namirnica za najstarije koji mogu da kupuju samo nedeljom ujutru.
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
PRILAGODBA
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
ZAGREB – Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
OHRABRUJUĆE
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
DUBROVNIK - Uprava Importanne Grupe donijela je odluku po kojoj će usprkos krizi izazvanom pandemijom Covid-19 očuvati radna mjesta svojih stalno zaposlenih djelatnika.
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
KLAĐENJE
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
BEOGRAD - Uprkos vanrednom stanju kladionicama u Srbiji je dozvoljeno da nastave rad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE