GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjajni rezultati Krke u 2021.

Sjajni rezultati Krke u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prema nerevidiranim financijskim izvještajima, neto dobit Grupe Krka iznosila je u 2021. godini 304,7 milijuna eura, što je 5% više u odnosu na 2020. godinu.

Krka ove godine planira prodati proizvode i usluge u iznosu od 1 milijardu 610 milijuna eura i neto dobit od oko 300 milijuna eura. Za ulaganja je planirano 130 milijuna eura, koje će prvenstveno biti namijenjeno povećanju i tehnološkoj modernizaciji proizvodnih i razvojnih kapaciteta i infrastrukture, dok Krka ove godine planira povećati broj zaposlenih u Sloveniji i inozemstvu za 2 posto.

Unatoč prošlogodišnjem rastu od 29 posto, Krkine dionice i dalje su neznatno podcijenjene u pogledu poslovanja i usporedivih tvrtki u inozemstvu. Udio Krke u poslovanju i u usporedbi s konkurentima još nije precijenjen unatoč činjenici da je prošle godine zabilježio rast od 29%. No, istina je da je razlika sa sličnim udjelima iz iste djelatnosti, ali neke od njih uvrštene i na likvidnija i razvijenija inozemna tržišta, značajno smanjena.

Uz Krkin rezultat posebno je ohrabrujuće to što su, osim što su zabilježili rast prihoda u 2021. za razdoblje 2019. i 2020., uspjeli zadržati i marže iznad dugoročnih strateških razina. Tako je EBITDA marža za 2021. iznosila 29,5 posto. Krka također oduševljava svoje dioničare vlastitim programom otkupa dionica te povoljnom i stabilnom politikom dividendi. Za kupnju vlastitih dionica lani je bilo namijenjeno 15,3 milijuna eura, a za isplatu dividende 156 milijuna eura. Stekli su 142.134 vlastite dionice i na dan 31. prosinca 2021. godine imali ukupno 1.683.908 vlastitih dionica, što predstavlja više od pet posto temeljnog kapitala.

­

Tagovi: Krka, poslovni rezultati, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
RANGIRANJA
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
LONDON - Svjetskim zračnim lukama lani je putovalo gotovo 8,5 milijardi putnika, što je 27,2 posto više nego 2022. godine, prema prvoj procjeni Međunarodnog vijeća zračnih luka (ACI).
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE