GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Širenje posla: HŽ Cargo uzeo u najam jednu električnu lokomotivu, planira još tri

Širenje posla: HŽ Cargo uzeo u najam jednu električnu lokomotivu, planira još tri
NOVI UGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2020 / 19:20
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - HŽ Cargo je nakon duljeg vremena krenuo u modernizaciju svog voznog parka.

Ovaj tjedan tvrtka je od njemačke leasing kuće ELL Germany GmbH preuzela novu električnu lokomotivu Siemens Vectron X4 A17. Lokomotiva je unajmljena na godinu dana, piše Jutarnji list. HŽ Cargo je u procesu restrukturiranja. U tvrtki tvrde da je najam prve električne lokomotive jedan od ključnih koraka u smjeru jačanja konkurentnosti, a posljedica je novih i značajnih ugovora koje je HŽ Cargo sklopio u posljednjih šest mjeseci. Riječ je o prilagodbi novim uvjetima na tržištu željezničkog prijevoza tereta koji se konceptualno mijenja. Naime, dosadašnja tonaža vagona kretala se između 1600 i 1800 tona, a trenutačno tereti prelaze i 2500 tona. Kako bi mogli konkurirati ostalim tvrtkama na tržištu, HŽ Cargo morao je nabaviti ovu jaču lokomotivu.

Prema tvrdnjama iz kompanije, ovo je samo početak modernizacije voznog parka. U pripremi je natječaj za najam još najmanje tri lokomotive minimalne snage 5,6 MW, koji bi trebao biti objavljen do kraja godine.

"S obzirom na postavljene ciljeve restrukturiranja, zahtjeve ugovornih partnera i nove natječaje na kojima konkuriramo zajedno s još devet društava koja posluju na području Republike Hrvatske, modernizacija voznog parka se nastavlja", ističu u HŽ Cargu.

Ova državna kompanija ima 1357 zaposlenih, a vozni park je stariji od 45 godina i tehnološki zaostao. Imaju oko pet tisuća vagona, od kojih je 1100 izvan upotrebe kao i 50 posto od 147 lokomotiva.

Tagovi: HŽ Cargo, ELL Germany GmbH, Siemens Vectron X4 A17
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE