" /> "> Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju | SEEbiz.eu

Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2021 / 10:04
Autor: SEEbiz/Tanjug

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odredila je lokaciju za fabriku kineskih vakcina "Sinofarm" u okviru privredne zone "Autoput", u blizini Zemun Polja.
Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati "Sinofarm" vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopštila je opština Zemun.

Navodi se da je predviđen i pogon za proizvodnju PSR testova, kao i da je planirana mesečna proizvodnja dva miliona doza vakcine.

Posle pribavljanja tehničke dokumentacije, opremanje lokacije u celini 1-Blok 11a u okviru Plana detaljne regulacije za područje privredne zone "Autoput" u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu biće povereno Institutu za puteve ad Beograd, kao najpovoljnijem ponuđaču, čiji će posao biti plaćen 61,78 miliona dinara bez PDV-a.

Kako se navodi, komunalno opremanje parcele 946/5 u K.O. Zemun Polje podrazumeva rešenje imovinsko pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije koja je oročena na 25. oktobar i izgradnju pristupnih saobraćajnica, i to po hitnom postupku.

Za fabriku koja će se graditi po sistemu "ključ u ruke", srpska strana će obezbediti zemljište i infrastrukturu, navodi se i dodaje da će ta kompletno grinfild investicija obezbediti dovoljne količine kineske "Sinofarm" vakcine ne samo za Srbiju, već i region.

Tagovi: vakcine, vakcinacija, korona, kovid 19, sinpharm, zemun polje, kineska vakcina
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE