GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Singapore Airlines prvi uveo digitalne certifikate

Singapore Airlines prvi uveo digitalne certifikate
NOVO (NE)NORMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2020 / 12:40
Autor: SEEbiz
LONDON - Singapore Airlines prvi je veći avioprijevoznik koji je uveo digitalne certifikate kojima se provjeravaju rezultati testova na Covid-19 i status cijepljenosti za sve putnike, u onome što je tvrtka opisala kao novu normalu za putovanja.

U srijedu su objavili da su prvi na svijetu započeli ispitivanja 'postupka provjere zdravstvenog stanja' koji je razvio glavni zrakoplovni lobi, Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA). Aplikacija, poznata kao Travel Pass, koristi se na letovima Singapore Airlinesa iz Jakarte ili Kuala Lumpura u Singapur. Tvrtka je rekla da bi program mogla proširiti i na druge gradove ako pokusi budu uspješni. Također, u narednim mjesecima planira integrirati certifikat u svoju mobilnu aplikaciju SingaporeAir.

Putnici koji putuju odabranim rutama morat će obaviti svoje testove na Covid-19 u određenim klinikama u Džakarti i Kuala Lumpuru, gdje im se može izdati digitalna ili papirnata zdravstvena potvrda s QR kodom, objasnila je zrakoplovna tvrtka u priopćenju za javnost. Dokumente će provjeravati osoblje zračne luke i imigracijsko tijelo Singapura.

Zrakoplovna tvrtka je rekla da će testovi i cijepljenje na Covid-19 biti 'sastavni dio' zračnog putovanja u budućnosti te da su potvrde idealan način za 'potvrđivanje zdravstvenog stanja putnika'. Tvrtka je novi ID pozdravila kao način korištenja digitalnih tehnologija za stvaranje 'besprijekornijeg iskustva' za kupce usred 'novog normalnog'.

Margaret Tan, službenica zrakoplovne sigurnosti iz Singapurske uprave za civilno zrakoplovstvo (CAAS), pozdravila je ovu novost i izrazila nadu da će 'druge zemlje i zrakoplovne tvrtke' usvojiti sličnu shemu kako bi putnicima osigurale 'potrebna zdravstvena osiguranja za zaštitu javnog zdravlja.'

IATA je prošlog mjeseca objavila da radi na Travel Pass-u u pokušaju da ponovno otvori međunarodna putovanja. Nekoliko zrakoplovnih kompanija već je počelo koristiti tehnologiju, uključujući kompaniju Qantas Airways, koja je rekla da planira dokaz o cijepljenju Covid-19 učiniti obveznim za sve međunarodne putnike koji putuju u i iz Australije. Direktor tvrtke Alan Joyce predviđa da će digitalne zdravstvene putovnice postati uvjet u cijelom svijetu.

Tagovi: Singapore Airlines, Qantas, digitalni certifikati, cijepljenje
PROČITAJ I OVO
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE