GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikati Holdinga ne žele se odreći materijalnih prava

Sindikati Holdinga ne žele se odreći materijalnih prava
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga- ZET Zagreb, nakon današnjeg sastanka s Upravom ZGH objavio je poduži statsus na Facebooku iz kojeg je razvidno da novi šefovi gradskog komunalnog diva imaju u planu zatražiti od sindikata da se odreknu pojedinih materijalnih prava poput božićnice (1250 kuna) i nagrade za poslovanje (2500 kuna), ali i da trenutno nemaju namjeru zadirati u plaće radnika.

'Predsjednik SZH je na sastanku iznio stav našega sindikata da nikakvo smanjivanje bilo koga materijalnog prava ne dolazi obzir i uopće nije predmet razmatranja. Također smo naglasili da smo razočarani sa sastankom koji je održan, jer nismo čuli ono što smo trebali čuti, a to je kada će doći do zapošljavanja operativnih radnika kojih nedostaje, kakav je plan Uprave Holdinga za povećanjem prihoda, kakav je plan Uprave Holdinga sa iskorištavanjem velike imovine s kojom Holding raspolaže(...)

Na kraju krajeva najavljena reorganizacija i sistematizacija je apel, prijedlog i zahtjev sindikata, a ne Uprave Holdinga. Dakle sastanak nije ponudio skoro ništa s čime bi Uprava Holdinga opravdala ipak samo "realna očekivanja radnika i sindikata (...) Stoga kao što smo rekli i najavili danas od našega sindikata ne očekujte niti 1 LIPU odricanja od radničkih prava, jer na kraju jedino što kod nas stalno ostaje su radnici, a Uprave i politike prolaze.', stoji u objavi na Facebooku, piše tportal.

Istovremeno Platforma koju čini osam sindikata obratila se gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću sa zahtjevom za otvaranje nekoliko tema; završetak reorganizacije i sistematizacije,zatim traže od grada i Uprave ZGH da im se iznesu planovi, poslovanja, zapošljavanja, razvoja i investicija, također traže da se nastave i završe započeta imenovanja čelnika gradskih tvrtki...

U točki četiri traže da se s obzirom na inflaciju otvore pregovori u roku od šest mjesci o povećanju plaća radnicima te na koncu da riješi pitanje agencijskih radnika.

Tagovi: Zagrebački holding, Dražen Jović, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE