GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna

Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna
SPORNI KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 20:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding i šest banaka potpisali su ugovor o kreditu od 240 milijuna eura, koji je pripremljen u spornoj proceduri ishođenja sudužništva triju gradskih komunalnih poduzeća.

Prema obavijesti Holdinga Zagrebačkoj burzi, kreditori su Erste banka, Zagrebačka banka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Raiffeisen banka i Privredna banka Zagreb, a kao savjetnici dviju strana u pregovorima o kreditu angažirana su odvjetnička društva Mišković & Mišković (banke) i Madirazza & Partneri kao savjetnici Holdinga.

- Od ukupnog iznosa ugovora o kreditu 92 posto služi za refinanciranje zatečenih kredita koji su bili odobreni prije lipnja 2021. Preostalih osam posto odnosi se na novo zaduživanje kojim će se omogućiti završetak određenih projekata operativnog restrukturiranja Društva i Grupe Zagrebački holding - priopćeno je iz Holdinga.

Za spomenutih osam posto od 240 milijuna eura vrijednog kredita Holdingu jamči Grad Zagreb, koji je za to morao dobiti suglasnost Ministarstva financija.

Dok je Ministarstvo financija 19. rujna izdalo potrebnu suglasnost zagrebačkoj Gradskoj upravi, Skupština grada Zagreba dala je suglasnost na kredit Holdinga 12. rujna.

U međuvremenu se saznalo da za povrat dijela kredita Holdingu jamče i gradska komunalna poduzeća Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb - Opskrba i Vodoopskrba i odvodnja, odnosno da potrebne suglasnosti triju tvrtki nisu dale njihove uprave, već skupštine tvrtki predstavljene u predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivanu Novakoviću.

Na dan potpisivanja ugovora o kreditu ostavku je podnio Miroslav Živko, predsjednik Uprave Gradske plinare Zagreb.

Tagovi: Zagrebački holding, Erste banka, Zagrebačka banka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Raiffeisen banka, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
PROBLEMI
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
ZAGREB - Domaći drvoprerađivači već dugo bilježe pad broja narudžbi. Kriza u industriji i stanogradnji na njemačkom tržištu prelila se i na druge zemlje eurozone, a posljedica je stagnacija u gradnji stanova i manje narudžbi parketa, podnih obloga i namještaja.
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
KONSOLIDACIJA
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
ZAGREB – Investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnu vertikalu Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL), vrijedna 60 milijuna eura, dobila je regulatorna odobrenja nadležnih vlasti te je zaključena 21. svibnja.
Dionice Varteksa povlače se s burze
ODLUKE
Dionice Varteksa povlače se s burze
ZAGREB - Dioničari Varteksa na izvanrednoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o povlačenju dionica te varaždinske kompanije s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, kao i odluke prvo o smanjivanju temeljnog kapitala, a potom i dokapitalizaciji.
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
INVESTICIJE
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
BEČ – Potražnja za apartmanima s dodatnom uslugom i dalje raste. FMTG je rano prepoznao ovaj trend i već 20 godina ih razvija pod brendom Falkensteiner Premium Living i integrira u infrastrukturu Falkensteiner hotela.
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
UZLET
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani povećala neto dobit za 154 posto na 36,6 milijuna eura, pri čemu je ukupni obujam poslovanja zadržala na prošlogodišnjoj razini; dosegnuo je 488,7 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE