GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna

Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna
SPORNI KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 20:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding i šest banaka potpisali su ugovor o kreditu od 240 milijuna eura, koji je pripremljen u spornoj proceduri ishođenja sudužništva triju gradskih komunalnih poduzeća.

Prema obavijesti Holdinga Zagrebačkoj burzi, kreditori su Erste banka, Zagrebačka banka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Raiffeisen banka i Privredna banka Zagreb, a kao savjetnici dviju strana u pregovorima o kreditu angažirana su odvjetnička društva Mišković & Mišković (banke) i Madirazza & Partneri kao savjetnici Holdinga.

- Od ukupnog iznosa ugovora o kreditu 92 posto služi za refinanciranje zatečenih kredita koji su bili odobreni prije lipnja 2021. Preostalih osam posto odnosi se na novo zaduživanje kojim će se omogućiti završetak određenih projekata operativnog restrukturiranja Društva i Grupe Zagrebački holding - priopćeno je iz Holdinga.

Za spomenutih osam posto od 240 milijuna eura vrijednog kredita Holdingu jamči Grad Zagreb, koji je za to morao dobiti suglasnost Ministarstva financija.

Dok je Ministarstvo financija 19. rujna izdalo potrebnu suglasnost zagrebačkoj Gradskoj upravi, Skupština grada Zagreba dala je suglasnost na kredit Holdinga 12. rujna.

U međuvremenu se saznalo da za povrat dijela kredita Holdingu jamče i gradska komunalna poduzeća Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb - Opskrba i Vodoopskrba i odvodnja, odnosno da potrebne suglasnosti triju tvrtki nisu dale njihove uprave, već skupštine tvrtki predstavljene u predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivanu Novakoviću.

Na dan potpisivanja ugovora o kreditu ostavku je podnio Miroslav Živko, predsjednik Uprave Gradske plinare Zagreb.

Tagovi: Zagrebački holding, Erste banka, Zagrebačka banka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Raiffeisen banka, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
INVESTICIJE
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
POREČ - Jučer, 6. prosinca 2022. godine, Nadzorni odbor Valamar Riviere je odobrio Poslovni plan (Budget) za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna EUR-a.
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
STATISTIKA
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
ZAGREB - U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu, 69 posto ih ima vlastitu mrežnu stranicu, a 94 posto upotrebljava neki oblik fiksne širokopojasne veze, podaci su Državnog zavoda za statistiku iz istraživanja vezanog uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u poduzećima u 2022. godini.
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
PLAĆE
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
ZAGREB - Badel 1862 ove godine bilježi 160 godina poslovanja te je tim povodom donesena odluka o isplati posebne nagrade zaposlenicima u iznosu od 1200 kuna neto. Nagrada će biti isplaćena u prosincu s isplatom plaće za studeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE