GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šešelj: Zorana Mihajlović uzima proviziju od Vanje Špiljka

Šešelj: Zorana Mihajlović uzima proviziju od Vanje Špiljka
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2019 / 15:05
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da je umešana u nameštanje poslova trgovine i skladištenja naftnih derivata.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da Mihajlović za to uzima deset odsto provizije i da bi morala da bude smenjena i uhapšena zbog zloupotrebe položaja.

On je kazao da je Skupština Srbije usvojila Zakon o plovidbi i lukama koji je devet puta menjan i da su svaki put unete odredbe koje komplikuju preregistraciju firmi koje se bave poslovima trgovine i skladištenja naftnih derivata, jer firme teško mogu da ih ispune.

„Te firme su uložile mnogo u izgradnju skladišta i cisterni i infrastrukture, a traže se stvari na koje niko nije ukazivao i nisu toliko važne za poslovnu delatnost", rekao je Šešelj navodeći da su svega dve firme ispunile uslove, a da su druge sada praktično pred ukidanjem.

„Tražimo smenu ministarke zbog velike finansijske afere, zbog zloupotrebe službenog položaja i protežiranja stranog preduzeća koje je u mafijaškim rukama. Od dve firme koje su ispunile uslove i ministarstvo imalo neprekidno pozitivan pristupi protežirana je firma 'Mitanoil' čiji je vlasnik Vanja Špiljak. Reč je o mafijašu još iz komunističkog vremena", rekao je Šešelj.

On je kazao da je otac Vanje Špiljka, Mika Špiljak osamdesetih godina bio jedan od direktora zagrebačke „Ine", i da je ukrao tanker nafte na Atlantskom okeanu sa više od 10.000 tona nafte.

Šešelj je kazao da je „Mitanoli" glavni snabdevač naftnim derivatima NATO pakta na Kosovu i susednim zemljama.

Šešelj je na konferenciji za novinare pokazao pismo Privredne komore Srbije upućeno ministarstvu kojim se traže izmene Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, kojim su, kako je rekao, na „obazriv" način zatražili od ministarke Mihajlović da reši probleme tako da se ne nanese veća šteta.

Tagovi: Vojislav Šešelj, Zorana Mihajlović, Vanja Špiljak, Mika Špiljak, Mitanoil
PROČITAJ I OVO
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
TESTOVI
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.
Amazinga otvorila vlastiti restoran
INVESTICIJE
Amazinga otvorila vlastiti restoran
ZAGREB - U sklopu Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra, odnedavno posluje i restoran s bogatom ponudom hrane koja, između ostalog, uključuje burgere, pizze, à la carte jela, ražanj i dnevne gablece.
Nike zaključio kvartal s dobiti zahvaljujući internetskoj prodaji
U PLUSU
Nike zaključio kvartal s dobiti zahvaljujući internetskoj prodaji
NEW YORK - Američki proizvođač sportske opreme Nike izvijestio je da je prvo fiskalno tromjesečje zaključio s dobiti budući da su kupci rješenje za ograničenja u vrijeme pandemije koronavirusa pronašli u online prodaji.
Bauerfeind donira troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije
DONACIJA
Bauerfeind donira troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije
ZAGREB - Tvrtka Bauerfeind d.o.o. donirat će troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije: KBC Zagreb, KB Merkur, OB Zabok, Dječja bolnica Klaićeva, Dječja bolnica Bistra, Dječja bolnica Srebrnjak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE