GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sekulić: EPCG-u treba neko jači od bilo koje elektroprivrede iz regiona

Sekulić: EPCG-u treba neko jači od bilo koje elektroprivrede iz regiona
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2019 / 08:26
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Nema potrebe za ishitrenom prodajom manjinskog paketa akcija Elektroprivrede (EPCG). Vlada uspješno realizuje sporazum o izlasku A2A. Bez ikakvih naprezanja budžeta realizovali smo prvu polovinu aranžmana, pa trenutno imamo nešto iznad 70 odsto akcija, a već polovinom 2019. godine u potpunosti ćemo isplatiti A2A, kazala je u intervjuu za “Vijesti” ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je navela da im interesovanja renomiranih energetskih kompanija prijaju i potvrđuju da imamo jedan funkcionalan i ozbiljan resurs.

“Naše strateško opredjeljenje je da taj resurs unaprijedimo. I za to nam je potreban partner. Ne kupac, nego renomirana energetska kompanija koja jasno dijeli naša razvojna opredjeljenja i koja je spremna da dalje razvija EPCG u zajedničkom interesu”, istakla je Sekulićeva.

Kada bi moglo doći do prodaje manjinskog paketa akcija EPCG, koji se investitori konkretno interesuju za partnerstvo u EPCG nakon izlaska italijanskog A2A i da li je zainteresovana Elektroprivreda Srbije?

- Nacrtom programa ekonomskih reformi predviđena je prioritetna mjera optimizacije organizacione i vlasničke strukture energetskih preduzeća. Ne želimo da gubimo vrijeme za razvoj, ali ćemo prvo jasno definisati razvojne pravce i onda ući u priču o traženju partnera. Ova godina će u tom smislu biti godina strateškog odlučivanja. Kada je u pitanju bilo koja elektroprivreda iz okruženja, uz rizik da zvučim neskromno, ipak ću istaći da nije za očekivati da neka od njih može doprinijeti ozbiljnijem transferu znanja u EPCG. Naši energetski subjekti su ozbiljne kompanije u regionalnim okvirima, a kada birate strateškog partnera morate birati nekoga ko je mnogo napredniji od vas, ako iskreno želite razvoj. Nijesmo formalno dobili interesovanje bilo koje elektroprivrede iz okruženja, rekla je Sekulić u intervjuu za Vijesti.

Tagovi: Dragica Sekulić, Elektroprivreda Crne Gore, Elektroprivreda Srbije, Vlada Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
PANIKA
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
MILANO - Prodaja u velikim trgovinskim lancima na sjeveru Italije porasla je u nedelju za 73 posto u usporedbi s istim datumom prošle godine.
Air Serbia zakupila dva bivša Adrijina aviona
FLOTA
Air Serbia zakupila dva bivša Adrijina aviona
BEOGRAD - Tri balkanske aviokompanije proširiće svoju flotu na leto, kako bi ispratili širenje svojih mreža letova.
Grupa Končar: Neto dobit pala 44%
PAD
Grupa Končar: Neto dobit pala 44%
ZAGREB - Grupa Končar je u 2019. ostvarila neto dobit u iznosu od 52,7 milijuna kuna, što je za 44 posto manje nego u 2018. godini, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u petak.
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
SOLIDNO
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
POREČ - U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE