GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šeik već razradio pet koraka za kupnju Fortenove

Šeik već razradio pet koraka za kupnju Fortenove
RAZRADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2022 / 13:06
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Šeik Alkebi je već razradio korake u akviziciji udjela Sberbanka u Fortenovi, iako se još ne zna ima li sve potrebne dozvole za to.

Radi se, kako neslužbeno doznaje N1 televizija, od izvora bliskih šeiku, o ukupno pet koraka:

Prvi se tiče procesa KYC, što je standardna verifikacija identiteta klijenta, uobičajena u financijskoj industriji. Kako neslužbeno doznajemo, provodi je registar Kroll, a već je u pripremi.

Drugi je korak prebacivanje vrijednosnica Fortenove s kompanije SBK Art iz Rusije na krajnjeg korisnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Treći je korak koji je pred šeikom – sazivanje skupštine Fortenove i nominacija vlastitih predstavnika u Upravni odbor.

Četvrti je aktivno sudjelovanje u svim strateškim odlukama.

Peti korak predstavljaju potencijalne daljnje investicije u kompaniju i aktiviranje dugoročnog plana stvaranja vrijednosti.

Šeikovi izvori tvrde da je dozvole za prvi korak i transakciju već dobio.

Podsjetimo, u srijedu navečer odjeknula je vijest da je 43.4 posto udjela u Fortenova grupi, koje je dosad držao Sberbank, prodano ulagaču iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Saifu Alketbiju.

Prodaju svog udjela u Fortenovi objavio je Sberbank.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je Saif Alketbi dovršio kupnju 43.4 posto udjela koje je u Fortenova grupi držao Sberbank. Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova grupu i hrvatsku ekonomiju”, poručili su povodom zaključenja te transakcije iz ureda Saifa Alketbija.

U Fortenovi su nakon objave da je Sberbank prodao svoj udio u Fortenovi ulagaču iz Dubaija priopćili da o tome nemaju službenih saznanja.

“Fortenova grupa nema nikakva službena saznanja o prodaji udjela Sberbanke. Imovina Sberbanke je pod sankcijama i za kupoprodaju je potrebno ishoditi posebne dozvole tijela nadležnih za provedbu sankcija”, odgovorili su iz Fortenova grupe.

Tagovi: Saif Alketbi, Fortenova grupa, Pavao Vujnovac, Sberbank, Krešimir Filipović, Jadranka, ruski kapital, Indotek, Allianz
PROČITAJ I OVO
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
PROCES
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
FRANKFURT - Tehnički problemi koji su usporavali rad Lufthanse u frankfurtskoj zračnoj luci, utjecali su na prijavu putem web stranice zrakoplovne kompanije, na šalteru i ukrcaj, riješeni su do podneva.
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
TREND
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
LONDON - Obiteljska poduzeća diljem svijeta bilježe najbrži rast u posljednjih 15 godina, pokazuje najnovije istraživanje PwC-a. U prošloj fiskalnoj godini njih 71 posto zabilježilo je rast prihoda, a među njima 43 posto dvoznamenkasti rast.
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
REGULATIVA
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - Od danas u hrvatskim zračnim lukama počinje primjena schengenskih pravila.
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
INVESTICIJE
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
ORMOŽ - U Ormožu je pri kraju izgradnja nove tvornice njemačkog proizvođača kampera Carthago, koja u Odrancima već zapošljava gotovo 800 ljudi.
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
VLASNIČKA STRUKTURA
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
SARAJEVO - Netko tko posluje pod skrbničkim računom ASA Banke pojavio se kao novi dioničar na listi najvećih dioničara Sarajevo-osiguranja, izvještava Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE