GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera

SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2024 / 10:47
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.

SSH je u travnju pokrenuo stečaj T-2. Kako su naveli, tvrtka im duguje najmanje 65 milijuna eura, i to iz bankovnog kredita 2007. u iznosu od 120 milijuna eura tadašnjim vlasnicima T-2, holdingima Zvon 1 i Zvon 2, za izgradnju optička mreža.

Jurij Krč, prokurist i vlasnik T-2, pak, cijelo je vrijeme tvrdio da SDH zlorabi stečajni institut kako bi prikrio svoje pogreške i postigao prodaju T-2 kao poslovne cjeline, jer ne može platiti sa založenom imovinom.

Unatoč podnesenom zahtjevu za stečaj, između SDH i T-2 vođeni su pregovori u okviru kojih se pokušao dogovoriti iznos duga T-2. U priču se u utorak uključio Telemach, koji je s Garnolom, koji kontrolira Krč, kao većinskim vlasnikom, sklopio ugovor o namjeravanoj kupnji dobrih 98 posto udjela T-2.

Nakon due diligencea dvije kompanije idućih tjedana namjeravaju potpisati ugovor o kupnji poslovnih udjela, a Telemach će za preuzimanje morati dobiti i suglasnost tijela za zaštitu tržišnog natjecanja. U Telemachu su uvjeravali da će preuzimanjem većinskog udjela T-2 osigurati da T-2 ispuni svoje obveze. To, navode, uključuje i obvezu prema SDH. Time bi se spriječio stečaj T-2.

Prema potpisanoj namjeri preuzimanja T-2, Telemach bi se trebao uključiti i u pregovore SDH-a i T-2 koji su također održani u srijedu. U međuvremenu, za danas je zakazano ročište za otvaranje stečajnog postupka T-2. Za sada, prema popisu ročišta na web stranici Okružnog suda u Ljubljani, to ostaje na dnevnom redu danas.

Tagovi: T-2, TELEMACH, SDH, KRČ, SLOVENSKI DRŽAVNI HOLDING
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE