GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schneider Electric četvrti na Gartnerovu popisu Top 25 najboljih opskrbih lanaca u svijetu

Schneider Electric četvrti na Gartnerovu popisu Top 25 najboljih opskrbih lanaca u svijetu
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 08:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, proglašen je četvrtom tvrtkom u svijetu prema Gartnerovom popisu kompanija s najboljim opskrbnim lancima.

To je već šesti put kako je Schneider rangiran među najboljih 25, što dodatno naglašava dokazano uspješne, stalne napore kompanije u jačanju i digitalizaciji vlastitih opskrbnih lanaca.

Priznanje dolazi u poslovno iznimno teškoj godini: upravitelji opskrbnih lanaca diljem svijeta morali su se nositi s raznim izazovima; od pandemije, vremenskih nepogoda i katastrofa izazvanih klimatskim promjenama, a bilo je i mnoštvo drugih izazova koji su od njih tražili brzo razmišljanje i još bržu prilagodbu novonastalim i dinamičnim okolnostima.

Gartnerov godišnji popis ističe vodeće kompanije u upravljanju opskrbnim lancima te naglašava njihove najbolje prakse, posebno ističući one koje svoje poslovanje usklađuju s tri makro trenda. Gartner razlikuje integrirane organizacije s naglašeno istaknutom svrhom poslovanja, transformere koji posluju vođeni željama korisnika te one koje svoje lance organiziraju kao predvodnici u digitalnoj transformaciji.

"Doista je čast biti tako visoko poštovan od kolega s kojima smo zajedno na popisu najboljih u globalnim lancima opskrbe,", izjavio je Mourad Tamoud, glavni direktor zadužen za opskrbne lance, u Schneider Electricu. Primjenom naše strategije, koju smo nazvali STRIVE, pokazali smo iznimnu izdržljivost tijekom izazovne godine. Usto, naporno radimo i na daljnjoj dekarbonizaciji našeg poslovanja, a na to potičemo i naše dobavljače, kako bismo, svi zajedno, imali opskrbni lanac bez ugljičnog otiska, najkasnije do 2050. godine."

Nešto ranije ove godine, Schneider Electric je nagradila i organizacija Corporate Knights, proglasivši ovu kompaniju svjetskim prvakom u održivom poslovanju. Usto, Schneider Electric je najavio i ubrzavanje napora koji trebaju rezultirati ostvarenjem postavljenih ciljeva društveno odgovornog i ekološki svjesnog poslovanja, te napora za brže ostvarenje agresivno postavljenih ciljeva u smanjenju CO2 koje tvrtka čini zajedno sa svima u svom partnerskom ekosustavu.

Kao dio tih napora, Schneider Electric je nedavno pokrenuo i projekt Zero Carbon, kojem je cilj smanjiti ugljični otisak u opskrbnom lancu. U okviru te inicijative, kompanija će se udružiti s najboljih 1000 dobavljača - a svi oni zajedno generiraju oko 70 posto ukupne Schneider Electricove emisije ugljičnog dioksida - kako bi, do 2025. godine u svojim proizvodnim pogonima smanjili emisije CO2 na pola današnjih. Ta inicijativa dio je Schneider Electricovih petogodišnjih (2021. - 2025.) ciljeva održivog poslovanja. To je, ujedno, i konkretan korak prema ograničavanju rasta prosječne globalne temperature na 1,5°C ili manje, do 2050. godine, što je zacrtano Pariškim sporazumom.

Tagovi: Schneider Electric, Gartner, Corporate Knights, digitalna transformacija
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE