GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schiller otvara pogon u Tomislavgradu

Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 07:07
Autor: SEEbiz
TOMISLAVGRAD - Nova era industrijskog razvoja obasjava manje razvijeni kraj, kako se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller, koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod nazivom Ergosana d.o.o. na području Tomislavgrada.

Na oko 8.000 kvadratnih metara, ovaj pogon bit će specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara i drugih uređaja, što će značajno pridonijeti razvoju industrijskih kapaciteta, posebno medicinske industrije u ovom dijelu regije.

Odluka o otvaranju ove podružnice u BiH dolazi u godini kada Schiller obilježava 50 godina postojanja, što predstavlja i dodatni simbol povjerenja u potencijal domaće radne snage i razvojne mogućnosti ovog područja.

Schiller je prepoznat kao lider u proizvodnji medicinskih uređaja, koji su ključni u dijagnostici i spašavanju života u hitnim situacijama. Ova investicija ne samo da će donijeti nova radna mjesta, već će i pružiti priliku lokalnim stanovnicima da steknu nova znanja i vještine te doprinesu početku razvoja medicinske industrije u regiji.

Projekt Ergosana d.o.o. u Tomislavgradu također će obuhvatiti odjel za razvoj, upravljanje kvalitetom, servis i odjel za marketing, što će dodatno unaprijediti operativne procese i potaknuti razvoj novih inovativnih proizvoda, izvijestio je Tomislavcity.

Očekuje se da će otvaranje pogona Ergosana d.o.o. u Tomislavgradu doprinijeti jačanju lokalne ekonomije i poboljšanju životnog standarda stanovnika, te će predstavljati važan korak u razvoju regije.

Tagovi: Schiller, Tomislavgrad, Ergosana
PROČITAJ I OVO
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
AKVIZICIJE
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
ZAGREB - Otvoreni radio objavio je novu vlasničku strukturu u kojoj je novi većinski vlasnik mađarska tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela a preostalih 49 posto zadržala je tvrtka Avix donedavnog stopostotnog vlasnika radija Ivana Miličevića.
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
REKORDI
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
LJUBLJANA - U 2022. godini u Sloveniji su novoosnovana 21.833 poduzeća, što je oko devet posto više nego godinu prije. To je najveći broj novih tvrtki od 2004. odn budući da Državni ured za statistiku prati te podatke.
Cinkarna odobrila dividendu
DIVIDENDA
Cinkarna odobrila dividendu
CELJE - Cinkarna Celje u srijedu je održala glavnu skupštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 0,9 eura po dionici, što podrazumijeva dividendni prinos od 4,2 posto.
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE