GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Savjet ove godine planira privatizaciju Instituta i Budvanske rivijere

Savjet ove godine planira privatizaciju Instituta i Budvanske rivijere
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2018 / 19:04
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte utvrdio je danas Predlog odluke o planu privatizacije za ovu godinu, kojim je, između ostalog, predviđen početak pripreme i sprovođenja javnih tendera za privatizaciju Instituta "Simo Milošević" i Hotelske grupe (HG) Budvanka rivijera.

Iz Vlade Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je dokumentom predviđen početak pripreme i sprovođenja javnih tendera za privatizaciju Instituta kroz prodaju akcija ili dokapitalizaciju. Predviđena je i privatizacija HG Budvanka rivijera kroz prodaju akcija nakon restrukturiranja.

Iz Savjeta za privatizaciju su objasnili da je predmet tendera za Institiut "Simo Milošević" 56,48 odsto akcijskog kapitala, uz obavezu kompanije da realizuje investicioni program. Predmet tendera za Budvansku rivijeru je prodaja 58,73 odsto akcijskog kapitala.

Iz Vlade je saopšteno da je dokumentom predviđena i valorizacija nekoliko turističkih lokaliteta ili preduzeća kroz javno privatno partnerstvo. To se odnosi na VTK Mediteran, Kolašin 1600, Adu Bojanu i uvalu Masline – Bušat za rt Odrač.

"Tu spadaju i lokaliteti između Njivica i ušća Sutorine, zatim Donja Arza i Kabala for, projekat turističke valorizacije lokacije Mrkovi – Bijela Stijena, turistički kompleks Ecolodge Lovćen, skijalište Savin kuk i turistička valorizacija lokaliteta obuhvaćenih Prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi – Cmiljača i Žarski", navodi se u saopštenju.

Na osnovu predloga Vlade, Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavoda za zapošljavanje i Investiciono-razvojnog fonda na prodaju će putem berze biti ponuđeno 23,98 odsto akcija firme Papir, 52,41 odsto Agrotransporta, 15,35 odsto Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Berane, 22,59 odsto rožajskog Dekora, 8,37 odsto Metal produkta, 29,67 odsto Montenegroturista i 10,63 odsto Crnagoracoopa.

Savjet je Predlog odluke o planu privatizacije za ovu godinu uputio Vladi na usvajanje.

Savjet je razmotrio i uputio Vladi na usvajanje Izvještaj o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji, koji se odnosi na Lušticu Development, odnosno projekat Luštica Bay, za period od 2016. do prošle godine.

U dokumentu se navodi da je ukupan iznos investicionih i drugih troškova od 2010. godine do 31. decembra prošle, prema informacijama kompanije, iznosio 133,7 miliona eura, od čega je u 2016. godini utrošeno 20,22 miliona, a u prošloj 40,61 milion eura.

Savjet je razmotrio i Informaciju o aktivnostima na realizaciji ugovorne obaveze imenovanja nezavisnog revizora – Kontrolora, u skladu sa ugovorom o zakupu kompleksa HTP Ulcinjska rivijera.

Savjet je predložio Vladi da ovlasti ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića da u ime izvršne vlasti, potpiše pismo o angažovanju kompanije PricewaterhouseCoopers sa ugovorom o obavljanju usluga Kontrolora investicije.

Tagovi: Institut Simo Milošević, Budvanska rivijera, Savjet za privatizaciju
PROČITAJ I OVO
Ryanair pokreće liniju Pula – Poznań
LETOVI
Ryanair pokreće liniju Pula – Poznań
ZAGREB - Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair objavio je da otvara novu iz Hrvatske i to između Pule i poljskog Poznańa, a koja će prometovati dva puta tjedno.
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
POSLOVI
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
SARAJEVO - Energoinvest je u 2021. godinu ušao sa značajnim ugovorenim poslovima, a prema Planu za ovu godinu se planiraju prihodi u iznosu od cca 200 miliona KM.
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
AKVIZICIJE
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
NEW YORK - Mastercard je dogovorio preuzimanje kompanije za verifikaciju digitalnog identiteta Ekata za 850 milijuna dolara.
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
SOLIDNO
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
ATLANTA - Američki div Coca-Cola u prvom je tromjesečju zabilježio 2,25 milijardi dolara neto dobiti, što je 19 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
NEPOVJERENJE
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
STOCKHOLM - Stotine doza AstraZenecinog cjepiva protiv covida-19 baca se svaki dan u Stockholmu jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti, rekao je švedski liječnik u ponedjeljak za televiziju SVT.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE