GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re preuzima osiguravajuće društvo NLB Vita

Sava Re preuzima osiguravajuće društvo NLB Vita
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2019 / 18:13
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Slovenski reosiguratelj Sava Re priopćio je u petak da je potpisao ugovor s zajmodavcem Novom ljubljanskom bankom (NLB) o kupovini 100% temeljnog kapitala životnog osiguranja NLB Vita.

- Akvizicija NLB Vita predstavlja važan korak za Sava Insurance Group u konsolidaciji svog položaja na slovenskom tržištu životnih osiguranja, navedeno je u obavijesti na Ljubljanskoj burzi.

Očekuje se da će se transakcija zatvoriti sredinom 2020., naveo je reosiguravatelj, te dodao da završetak transakcije ovisi o određenim suspenzijskim uvjetima i regulatornom odobrenju.

- Pentracija slovenskog životnog osiguranja i premija životnog osiguranja u postotku bruto domaćeg proizvoda (BDP) slabiji su od rasta zrelijih evropskih tržišta, zbog čega vjerujemo da postoji potencijal za razvoj i organski rast", dodao je Sava Re.

Partnerstvo u bankarskom osiguranju između NLB Vita i NLB nastavit će se razvijati jer je banka i dalje primarni kanal prodaje, saopćio je Sava Re, dodavši da je jačanje partnerstva s bankama i razvoj kanala prodaje bankoosiguranja važan strateški cilj Sava osiguravajuće grupacije.

Prema podacima za 2018. godinu, NLB Vita bilo je drugo najveće životno osiguranje u Sloveniji s tržišnim udjelom od 14,8%.

Tvrtka je osnovana kao zajedničko ulaganje 50/50 NLB-a i KBC-a sa sjedištem u Belgiji.

Tagovi: Sava Re, NLB Vita, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?
KLIMA I VINO
Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?
FERIČANCI - Sve ekstremniji vremenski uvjeti, globalni porast temperature, rast razine mora, sve češći šumski požari, egzodus životinja u nova staništa ili njihovo izumiranje…, samo su neke od posljedica globalnog zatopljenja.
Ericsson NT: Pad neto dobiti, rast prihoda u 2019.
REZULTATI
Ericsson NT: Pad neto dobiti, rast prihoda u 2019.
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ostvarila je u 2019. godini neto dobit od 102,6 milijuna kuna što je 9,7% manje u odnosu na prethodnu godinu.
Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla
TREND
Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla
TUZLA - Međunarodni aerodrom Tuzla zabilježio je blagi pad broja putnika za 3,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici.
Blokada 3. maja postaje sve veći problem
PROBLEMI
Blokada 3. maja postaje sve veći problem
RIJEKA - Prošla je i srijeda, a da se nikakav pomak oko Ćosićpromexa i blokiranog računa »3. maja« nije dogodio. Ni najmanji.
Kina preuzima posrnuli HNA Group
SPAŠAVANJE
Kina preuzima posrnuli HNA Group
PEKING - Kina planira preuzeti HNA Group Co i rasprodati imovinu zrakoplovne tvrtke jer je izbijanje koronavirusa pogodilo sposobnost konglomerata da ispunjava financijske obveze, izvijestio je Bloomberg u srijedu pozivajući se na ljude upoznate s tim problemom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE