GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re: Premija u prvom kvartalu povećana 4,4%

Sava Re: Premija u prvom kvartalu povećana 4,4%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2018 / 09:05
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Sava Re Grupa je u prvom kvartalu 2018. godine zabilježila visok rast premije i u Sloveniji i na svojim međunarodnim tržištima. Bruto zaračunata premija je porasla za 4,4 posto u odnosu na 2017., na 167 milijuna eura. 

Grupa je u prvom kvartalu zaračunala 32,1 posto ciljane premije za cijelu 2018. godinu. Rast premije došao je od neživotnih osiguranja u Sloveniji (5,8 posto), neživotnih osiguranja u inozemstvu (20,5 posto), životnog osiguranja u inozemstvu (19,3 posto) te reosiguranja (1,4 posto). U skladu s očekivanjima, došlo je do smanjenja bruto zaračunate premije životnog osiguranja od 8,9 posto, kao rezultat znatnog iznosa polica koje su istekle.

Sava Re Grupa je u prvom kvartalu ostvarila dobit prije oporezivanja od 6,6 milijuna eura. Iako je to 42 posto manje od prošlogodišnjeg iznosa, Grupa vjeruje da će utjecaji nepovoljnih potraživanja na međunarodnim tržištima i privremena kretanja u troškovima biti kompenzirani do kraja godine. Neto trošak nastalih gubitaka (bez tečajnih razlika) povećao se kao rezultat dva velika gubitka na međunarodnim tržištima, mnogih manjih događaja u Sloveniji, kao i kretanja potraživanja.

U tom smislu treba napomenuti da je u istom razdoblju prošle godine sinergija spajanja Zavarovalnice Maribor i Zavarovalnica Tilia imala pozitivan učinak na neke komponente potraživanja. Omjer neto rashoda povećao se uglavnom zbog troškova akvizicija nastalih u segmentu reosiguranja koji se odnose na povećane premije za proporcionalni reosigurateljni posao, koji zahtijevaju veća plaćanja provizije, ali i zbog kretanja troškova marketinga i planiranih troškova razvoja informacijskih tehnologija vezanih uz segment neživotnih osiguranja u Sloveniji.

Sava Re očekuje postizanje ciljanog profita za 2018., unatoč padu rezultata u prvom tromjesečju.

Sava Re Grupa nastavila je primjenjivati svoju strategiju rasta u prvom kvartalu 2018. godine, navedeno je u priopćenju. Dana 31. siječnja 2018. godine, pružatelj asistencija u Sloveniji, TBS Team 24, integriran je u Sava Re Grupu, nakon čega slijedi integracija makedonskog mirovinskog fonda NLB Nov penziski fond te osiguratelja iz Srbije Energoprojekt Garant 31. ožujka 2018. godine. Novi članovi Grupe pridonijet će prihodima i profitabilnosti od drugog tromjesečja nadalje. U travnju su Zavarovalnica Sava d.d. kao stjecatelj, te Ergo Austria International AG i Ergo Versicherung Aktiengesellschaft kao prodavači, potpisali ugovor za kupnju 100 posto dionica u tvrtkama ERGO osiguranje d.d. i Ergo životno osiguranje d.d.

Tagovi: Sava Re, Zavarovalnica Triglav, Ergo osiguranje, premija osiguranja, životno osiguranje
PROČITAJ I OVO
Petrokemija u cijelosti otplatila stari dug za plin
DUG
Petrokemija u cijelosti otplatila stari dug za plin
KUTINA - Kutinska Petrokemija je šest mjeseci prije roka dospjeća uplatila zadnju ratu i time u cijelosti otplatila stari dug za prirodni plin, za što je Ini, PPD-u i HEP-u dugovala ukupno 412 milijuna kuna, izvijestili su iz Petrokemije.
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
RAST
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
ZAGREB - Poduzetnici u pekarskoj industriji u 2019. godini ostvarili su konsolidiranu dobit od 167,6 milijuna kuna, što je 7,3 posto više u odnosu na 2018. godinu, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina) o poslovanju poduzetnika u pekarskoj industriji.
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAHTJEVI
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAGREB - Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
INVESTICIJE
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
LONDON - Britanska kompanija Mineco Limited, nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je danas iz ove kompanije.
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
ZAGREB - "Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE