GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re: Premija u prvom kvartalu povećana 4,4%

Sava Re: Premija u prvom kvartalu povećana 4,4%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2018 / 09:05
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Sava Re Grupa je u prvom kvartalu 2018. godine zabilježila visok rast premije i u Sloveniji i na svojim međunarodnim tržištima. Bruto zaračunata premija je porasla za 4,4 posto u odnosu na 2017., na 167 milijuna eura. 

Grupa je u prvom kvartalu zaračunala 32,1 posto ciljane premije za cijelu 2018. godinu. Rast premije došao je od neživotnih osiguranja u Sloveniji (5,8 posto), neživotnih osiguranja u inozemstvu (20,5 posto), životnog osiguranja u inozemstvu (19,3 posto) te reosiguranja (1,4 posto). U skladu s očekivanjima, došlo je do smanjenja bruto zaračunate premije životnog osiguranja od 8,9 posto, kao rezultat znatnog iznosa polica koje su istekle.

Sava Re Grupa je u prvom kvartalu ostvarila dobit prije oporezivanja od 6,6 milijuna eura. Iako je to 42 posto manje od prošlogodišnjeg iznosa, Grupa vjeruje da će utjecaji nepovoljnih potraživanja na međunarodnim tržištima i privremena kretanja u troškovima biti kompenzirani do kraja godine. Neto trošak nastalih gubitaka (bez tečajnih razlika) povećao se kao rezultat dva velika gubitka na međunarodnim tržištima, mnogih manjih događaja u Sloveniji, kao i kretanja potraživanja.

U tom smislu treba napomenuti da je u istom razdoblju prošle godine sinergija spajanja Zavarovalnice Maribor i Zavarovalnica Tilia imala pozitivan učinak na neke komponente potraživanja. Omjer neto rashoda povećao se uglavnom zbog troškova akvizicija nastalih u segmentu reosiguranja koji se odnose na povećane premije za proporcionalni reosigurateljni posao, koji zahtijevaju veća plaćanja provizije, ali i zbog kretanja troškova marketinga i planiranih troškova razvoja informacijskih tehnologija vezanih uz segment neživotnih osiguranja u Sloveniji.

Sava Re očekuje postizanje ciljanog profita za 2018., unatoč padu rezultata u prvom tromjesečju.

Sava Re Grupa nastavila je primjenjivati svoju strategiju rasta u prvom kvartalu 2018. godine, navedeno je u priopćenju. Dana 31. siječnja 2018. godine, pružatelj asistencija u Sloveniji, TBS Team 24, integriran je u Sava Re Grupu, nakon čega slijedi integracija makedonskog mirovinskog fonda NLB Nov penziski fond te osiguratelja iz Srbije Energoprojekt Garant 31. ožujka 2018. godine. Novi članovi Grupe pridonijet će prihodima i profitabilnosti od drugog tromjesečja nadalje. U travnju su Zavarovalnica Sava d.d. kao stjecatelj, te Ergo Austria International AG i Ergo Versicherung Aktiengesellschaft kao prodavači, potpisali ugovor za kupnju 100 posto dionica u tvrtkama ERGO osiguranje d.d. i Ergo životno osiguranje d.d.

Tagovi: Sava Re, Zavarovalnica Triglav, Ergo osiguranje, premija osiguranja, životno osiguranje
PROČITAJ I OVO
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
Za vikend na autocestama 26 posto manje vozila nego lani
AUTOCESTE
Za vikend na autocestama 26 posto manje vozila nego lani
ZAGREB - Tijekom vikenda od 10. do 12. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka - Zagreb zabilježen je promet 551.653 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 28,5 milijuna kuna bez PDV-a, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskih autocesta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE