GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re: Premija u prvom kvartalu povećana 4,4%

Sava Re: Premija u prvom kvartalu povećana 4,4%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2018 / 09:05
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Sava Re Grupa je u prvom kvartalu 2018. godine zabilježila visok rast premije i u Sloveniji i na svojim međunarodnim tržištima. Bruto zaračunata premija je porasla za 4,4 posto u odnosu na 2017., na 167 milijuna eura. 

Grupa je u prvom kvartalu zaračunala 32,1 posto ciljane premije za cijelu 2018. godinu. Rast premije došao je od neživotnih osiguranja u Sloveniji (5,8 posto), neživotnih osiguranja u inozemstvu (20,5 posto), životnog osiguranja u inozemstvu (19,3 posto) te reosiguranja (1,4 posto). U skladu s očekivanjima, došlo je do smanjenja bruto zaračunate premije životnog osiguranja od 8,9 posto, kao rezultat znatnog iznosa polica koje su istekle.

Sava Re Grupa je u prvom kvartalu ostvarila dobit prije oporezivanja od 6,6 milijuna eura. Iako je to 42 posto manje od prošlogodišnjeg iznosa, Grupa vjeruje da će utjecaji nepovoljnih potraživanja na međunarodnim tržištima i privremena kretanja u troškovima biti kompenzirani do kraja godine. Neto trošak nastalih gubitaka (bez tečajnih razlika) povećao se kao rezultat dva velika gubitka na međunarodnim tržištima, mnogih manjih događaja u Sloveniji, kao i kretanja potraživanja.

U tom smislu treba napomenuti da je u istom razdoblju prošle godine sinergija spajanja Zavarovalnice Maribor i Zavarovalnica Tilia imala pozitivan učinak na neke komponente potraživanja. Omjer neto rashoda povećao se uglavnom zbog troškova akvizicija nastalih u segmentu reosiguranja koji se odnose na povećane premije za proporcionalni reosigurateljni posao, koji zahtijevaju veća plaćanja provizije, ali i zbog kretanja troškova marketinga i planiranih troškova razvoja informacijskih tehnologija vezanih uz segment neživotnih osiguranja u Sloveniji.

Sava Re očekuje postizanje ciljanog profita za 2018., unatoč padu rezultata u prvom tromjesečju.

Sava Re Grupa nastavila je primjenjivati svoju strategiju rasta u prvom kvartalu 2018. godine, navedeno je u priopćenju. Dana 31. siječnja 2018. godine, pružatelj asistencija u Sloveniji, TBS Team 24, integriran je u Sava Re Grupu, nakon čega slijedi integracija makedonskog mirovinskog fonda NLB Nov penziski fond te osiguratelja iz Srbije Energoprojekt Garant 31. ožujka 2018. godine. Novi članovi Grupe pridonijet će prihodima i profitabilnosti od drugog tromjesečja nadalje. U travnju su Zavarovalnica Sava d.d. kao stjecatelj, te Ergo Austria International AG i Ergo Versicherung Aktiengesellschaft kao prodavači, potpisali ugovor za kupnju 100 posto dionica u tvrtkama ERGO osiguranje d.d. i Ergo životno osiguranje d.d.

Tagovi: Sava Re, Zavarovalnica Triglav, Ergo osiguranje, premija osiguranja, životno osiguranje
PROČITAJ I OVO
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak u 2020.
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak u 2020.
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković je u 2020. godine poslovala s ukupnim gubitkom u visini od 61,2 milijuna kuna, što je znatno manje nego godinu ranije kada je gubitak premašivao 166 milijuna kuna, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće slavonskobrodske kompanije.
Neto dobit Dukata potonula 75%
TEŽAK PAD
Neto dobit Dukata potonula 75%
ZAGREB - Dukat je u 2020. godini ostvario neto dobit od 7,2 milijuna kuna, što je pad od 21,1 milijuna kuna ili 75 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna
U PLUSU
Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna
ROVINJ - Adris grupa je u 2020. ostvarila neto dobit od 41 milijun kuna, što je značajno smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 506 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog u petak.
Vlasnik British Airwaysa zaključio 2020. godinu s gubitkom od 7,4 mlrd eura
SVE TEŽE
Vlasnik British Airwaysa zaključio 2020. godinu s gubitkom od 7,4 mlrd eura
LONDON - Vlasnik britanskog avioprijevoznika British Airwaysa IAG izvijestio je da je 2020. godinu zaključio s gubitkom od 7,43 milijarde eura zbog paralize putovanja u pandemiji, upozorivši da je teško predvidjeti kada će se poslovanje normalizirati.
Air France se vraća na ljubljanski aerodrom
POVRATAK
Air France se vraća na ljubljanski aerodrom
LJUBLJANA – Francuska kompanija Air France ponovo će početi prometovati s aerodroma u Ljubljani od 6. ožujka, objavljeno je danas iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE