GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
LJUBLJANA - Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje za širenje su nam Hrvatska i Srbija, najavila je predsjednica Uprave slovenskog Sava Re osiguranja Polona Pirš Zupančič.

Nastupivši na jutrošnjem podcastu Ljubljanske burze, predsjednica Uprave Sava Re osiguranja ograničila se u spomenutoj najavi širenja na pojašnjenje da Sava Re ne zanimaju nova tržišta, već povećanje tržišnih udjela u zemljama u kojima već posluje.

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz poduzeće kćer Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska koje je prošlu poslovnu godinu završilo s zaračunanom bruto premijom od 202 milijuna kuna i ne spada među deset najvećih osiguravatelja na našem tržištu niti u segmentu životnih, niti u segmentu neživotnih osiguranja. Šest najvećih osiguravatelja u Hrvatskoj drži 73 posto tržišta neživotnih osiguranja.

U pokušaju povećanja tržišnog udjela u Hrvatskoj, Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska kupila je prošle godine Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje u transakciji koja je zaključena krajem prošle godine.

Sava Re, uz Triglav Osiguranje i Generali najveći slovenski osiguravatelj, prošlu je poslovnu godinu zaključila s ukupnim prihodom od 640 milijuna eura i dobiti od 50 milijuna eura.

Najava širenja Save Re dolazi nakon što se i sama prošle godine dovodila u vezu s akvizicijskim planova njemačkog Allianza. Jedan od najvećih dioničara Save Re je rovinjska Adris grupa s oko 20 posto vlasništva.

Tagovi: Sava Re, Triglav, Adris Grupa, Polona Pirš Zupančič, Croatia osiguranje, Allianz
PROČITAJ I OVO
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE