GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re izdaje 75 milijuna eura podređenih obveznica

Sava Re izdaje 75 milijuna eura podređenih obveznica
ZADUŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2019 / 14:27
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenski reosiguratelj Sava Re priopćio je da je odobrio odluku o izdavanju 75 milijuna eura podređenih obveznica.

"Ako ih izdavatelj prethodno ne otkupi, obveznice će biti otkupljene po nominalnoj vrijednosti 7. novembra 2039.", rekao je Sava Re u lopodnesku ljubljanskoj berzi u ponedjeljak.

Emisija će imati fiksnu kamatnu stopu od 3,75% godišnje tokom prvih deset godina. Nakon toga novčanice će imati promjenjivu kamatnu stopu na temelju iznosa tromjesečne međubankarske ponuđene stope (izražene u postotnoj stopi godišnje) i marže od 4.683%.
Sava e Re naveo je da će 28. listopada obavijestiti javnost o ishodu ponude. Transakciju strukturira i vodi Erste Group.
Sava Insurance Group ima 24 kompanije u šest zemalja - Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori. Zapošljava više od 2400 ljudi. Grupa je u 2018. godini izvijestila o neto dobiti od 43 miliona eura i operativnim prihodima od 540 miliona eura.
Solventnost zahtijevanog kapitala (SCR) na nivou grupe porasla je na 217 miliona eura na kraju 2018. sa 205 miliona eura godinu dana ranije, dok je omjer solventnosti skliznuo na 218% s 220% na kraju 2017. godine.
Zaračunate premije grupe porasle su na 336,8 miliona eura u prvoj polovici 2019. s 308,6 miliona eura u istom razdoblju 2018. godine.
Dionicama Sava Re posljednji se prometovao u ponedjeljak po cijeni 16,9 eura, uz pad od 0,59%.

Tagovi: Sava Re, podređene obveznice
PROČITAJ I OVO
Časopis Zaposlena: Alemka Markotić - žena godine
PRIZNANJA
Časopis Zaposlena: Alemka Markotić - žena godine

ZAGREB - Časopis Zaposlena u srijedu je ženom godine proglasio znanstvenicu i liječnicu Alemku Markotić, koja se istaknula komunikacijom s javnošću u jeku borbe s koronavirusom te je u vremenima straha i nesigurnosti njezin lik postao sinonim za smirenje i sigurnost.

Hrvatske tvrtke u 2020. očekuju pad prihoda od 13 posto
OČEKIVANJA
Hrvatske tvrtke u 2020. očekuju pad prihoda od 13 posto
ZAGREB - Hrvatske tvrtke nešto su optimističnije od onih iz zemalja iz okruženja kada je u pitanju oporavak, a u ovoj godini u prosjeku očekuju pad prihoda od oko 13 posto, broja zaposlenih za četiri posto, a pad investicija za osam posto, pokazuje istraživanje AmChama u Hrvatskoj i Kearneya predstavljeno u srijedu.
Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
POBOLJŠANJE
Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
BEOGRAD - U poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina koje je kompanija Hisense Gorenje dobila za avgust, septembar i oktobar.
Siemens dobio od Deutsche Bahna narudžbu za 30 superbrzih vlakova
VLAKOVI
Siemens dobio od Deutsche Bahna narudžbu za 30 superbrzih vlakova
BERLIN - Njemačko državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn (DB) naručilo je od tehnološkog diva Siemensa 30 superbrzih vlakova vrijednih milijardu eura (1,14 milijardi dolara), izvijestile su u srijedu kompanije.
Herceg: Prijeti obustava lijekova bolnicama
LIJEKOVI
Herceg: Prijeti obustava lijekova bolnicama
ZAGREB - Predsjednik uprave Medike Jasminko Herceg, najveće domaće veledrogerije, upozorio je u srijedu na moguću obustavu lijekova i potrošnog materijala bolnicama zbog duga veledrogerijama koji u ovom trenutku prelazi ukupno 4,2 milijarde kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE