GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re izdaje 75 milijuna eura podređenih obveznica

Sava Re izdaje 75 milijuna eura podređenih obveznica
ZADUŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2019 / 14:27
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenski reosiguratelj Sava Re priopćio je da je odobrio odluku o izdavanju 75 milijuna eura podređenih obveznica.

"Ako ih izdavatelj prethodno ne otkupi, obveznice će biti otkupljene po nominalnoj vrijednosti 7. novembra 2039.", rekao je Sava Re u lopodnesku ljubljanskoj berzi u ponedjeljak.

Emisija će imati fiksnu kamatnu stopu od 3,75% godišnje tokom prvih deset godina. Nakon toga novčanice će imati promjenjivu kamatnu stopu na temelju iznosa tromjesečne međubankarske ponuđene stope (izražene u postotnoj stopi godišnje) i marže od 4.683%.
Sava e Re naveo je da će 28. listopada obavijestiti javnost o ishodu ponude. Transakciju strukturira i vodi Erste Group.
Sava Insurance Group ima 24 kompanije u šest zemalja - Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori. Zapošljava više od 2400 ljudi. Grupa je u 2018. godini izvijestila o neto dobiti od 43 miliona eura i operativnim prihodima od 540 miliona eura.
Solventnost zahtijevanog kapitala (SCR) na nivou grupe porasla je na 217 miliona eura na kraju 2018. sa 205 miliona eura godinu dana ranije, dok je omjer solventnosti skliznuo na 218% s 220% na kraju 2017. godine.
Zaračunate premije grupe porasle su na 336,8 miliona eura u prvoj polovici 2019. s 308,6 miliona eura u istom razdoblju 2018. godine.
Dionicama Sava Re posljednji se prometovao u ponedjeljak po cijeni 16,9 eura, uz pad od 0,59%.

Tagovi: Sava Re, podređene obveznice
PROČITAJ I OVO
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione.
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
KAPITAL
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je 13. siječnja prodao trogodišnje obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, nakon što je od investitora primio više od dvije milijarde eura naloga, izvijestila je web stranica s poslovnim vijestima Portfolio.
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
PR
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
ZAGREB – Kompanija Nestlé Adriatic sklopila je ugovor o suradnji u području odnosa s javnošću s agencijom Komunikacijski laboratorij, a koja je s početkom siječnja ove godine postala novi partner za korporativne komunikacije.
Barilla preuzima Pasta Evangelists
ŠIRENJE
Barilla preuzima Pasta Evangelists
MILANO - Talijanski proizvođač tjestenine Barilla kupio je većinski udio u britanskom Pasta Evangelistsu, najavljujući povratak na tržište svježe tjestenine i proširujući ponudu putem interneta u vrijeme pandemije koronavirusa.
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
PARTNERI
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
BEOGRAD - Firma "Milenijum tim", koja je godinama unazad dobijala niz unosnih poslova bez tendera na izgradnji gasovoda po Srbiji i koja je od početka angažovana na projektu Beograd na vodi, sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE