GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sav teretni željeznički promet do 2020. ide centrom Rijeke

Sav teretni željeznički promet do 2020. ide centrom Rijeke
PROMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2018 / 14:19
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Zbog radova u riječkoj luci na projektu "Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata" od ponedjeljka je u središtu Rijeke uvedena privremena regulacija prometa, u ulicama Riva i Ulici Ivana Zajca, koja će trajati do sredine 2020., kada bi radovi trebali biti završeni.

Iz Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture najavili su da će s početkom radova na željezničkom kolodvoru Brajdica, posebice zatvaranjem tunela Sušak, radi radova na njegovu proširenju, sav teretni željeznički promet kroz tunel Sušak s kolodvora Brajdica biti preusmjeren kroz središte grada.

Teretni željeznički promet će se privremeno odvijati između glavnog kolodvora Rijeka i kolodvora Brajdica, odnosno od izlaska iz glavnog kolodvora Rijeka obalom do Ulice Ivana Zajca, duž Ulice Ivana Zajca do ulaska u kolodvor Brajdica, a autobusna stanica Kod kazališta premještena je u Ribarsku ulicu. Najveći dio prijevoza će se obavljati od 17 do 5 sati, te od 9 do 14 sati, a od 6 do 9 sati i od 14 do 17 sati nije predviđeno prometovanje manevarskih vlakova.

Za vrijeme radova, tijekom prijevoza tereta između glavnog kolodvora Rijeka i kolodvora Brajdica cestovni promet u ulici Riva i Ulici Ivana Zajca te na Brajdici će se odvijati bez promjena, uz ograničenja u Ulici Ivana Zajca i u zonama križanja. Zbog rekonstrukcije ulaza u željeznički tunel Sušak na Pećinama mijenja se i regulacija prometa u ulici Šetalište XIII divizije, u kojoj će do rujna biti izgrađena privremena trasa prometa dugačka 90 metara.

Uz to, zbog radova na terminalu Brajdica i željezničkom kolodvoru Rijeka-Brajdica bit će pojačan promet kamiona i drugih vozila na prilaznim prometnicama. Prema podacima iz Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture, za projekt „Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata" je odbreno 35,5 milijuna eura, a 85 posto projekta se sufinancira sredstvima Europske unije iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Projekt obuhvaća rekonstrukciju željezničkog kolodvora Rijeka-Brajdica, izgradnju novog izvlačnjaka u tunelu Sušak i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica.

Partneri u projektu su Lučka uprava Rijeka i HŽ Infrastruktura, a izvođač radova je zajednica ponuditelja Kolektor Koling i Euro-asfalt. Rok za izvođenje radova je 24 mjeseca.

Tagovi: Lučka uprava Rijeka, HŽ Infrastruktura, Luka Rijeka
PROČITAJ I OVO
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
CJEPIVO
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
NEW YORK - Cjepiva protiv covida-19 koja su razvili Pfizer/BioNTech i AstraZeneca općenito su učinkovita protiv delta i kapa varijanti koronavirusa, koje su prvi put identificirane u Indiji, pokazalo je novo znanstveno istraživanje.
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
MREŽE
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
ZAGREB - D-Marin grupa proširila je svoju mrežu marina na Marinu Tribunj, četvrtu destinaciju u hrvatskom klasteru i 15. lokaciju u svom portfelju ekskluzivnih nautičkih destinacija na Sredozemlju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, priopćeno je u srijedu iz te grupe.
Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
Marina Punat kreće u velike investicije
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE