GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šarec će u Moskvi razgovarati i o Mercatoru

 Šarec će u Moskvi razgovarati i o Mercatoru
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2019 / 13:23
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenski premijer Marjan Šarec boravit će 10. i 11. rujna u Moskvi, a jedna od tema razgovora bit će i sudbina Mercatora, tvrdi u ponedjeljak ljubljansko "Delo".

Prema priopćenju kabineta slovenskog premijera, on će se u Moskvi sastati s predsjednikom ruske vlade Dmitrijem Medvedevom, a cilj posjeta je jačanje dijaloga i gospodarske surandje. Šareca će u Rusiji pratiti četiri ministra i jaka delegacija gospodarstvenika.

"Slovenska strana nastoji da u Moskvi dođe i do susreta Šareca s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, o čemu će se više znati idućeg tjedna", piše vodeći slovenski list. Jedna od tema gospodarskih razgovora visoke vladine delegacije u Moskvi, prema "Delu", bit će i sudbina trgovačkog lanca Mercator zbog najavljenih promjena u njegovu vlasništvu, s obzirom na uključenost ruskih banaka u strukturu nekadašnjeg koncerna Agrokor, navodi list.

"Mercator bi po prvotnim planovima iz posrnulog Agrokora do kraja ove godine trebao biti uključen u Fortenovu, no iako u upravi trgovačkog lanca navode da su postupci prijenosa u tijeku, nije sasvim jasno hoće li se to moći izvesti", navodi "Delo", te dodaje da se s prijenosom mora složiti većina banaka vjerovnica, te da neke slovenske, među njima i SID banka prema tim planovima imaju rezerve.

Fortenova je Europsku komisiju već obavijestila o namjeravanom preuzimanju Mercatora, a ako do toga ne bi došlo, onda bi se Mercator našao u stečajnoj masi posrnulog hrvatskog koncerna, navodi list.

S druge strane, ruski Sberbank i VTB banka kao najveći pojedinačni vlasnici grupe Fortenova po neslužbenim informacijama svoje udjele u Fortenovi namjeravaju prodati, možda još i prije nego se dogodi prijenos Mercatora na Fortenovu, a za taj posao zanima se jedan ruski financijski fond, tvrdi ljubljansko "Delo".


Tagovi: Marjan Šarec, Mercator, Fortenova grupa, Agrokor
PROČITAJ I OVO
Vodik kao jedan od argumenata bolje budućnosti Đure Đakovića
SKRIVENI ADUTI
Vodik kao jedan od argumenata bolje budućnosti Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - I dok mnogi smatraju kako je brodski holding uspavani div kojeg će se teško postaviti na noge, postoji jedan argument kojeg malo tko spominje. A to je - vodik.
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
PROCJENE
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
SOLIN - Povod za razgovor s Marinkom Došenom, predsjednikom uprave "AD Plastik Grupe", svakako je nagrada Zlatni ključ za najboljega velikog izvoznika u 2019. godini.
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
KOLODVOR
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
ROVINJ - Dozvola, koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada, odnosi se na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE