GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sanofi planira ukinuti gotovo 1.700 radnih mjesta u Europi

Sanofi planira ukinuti gotovo 1.700 radnih mjesta u Europi
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 15:27
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuski proizvođač lijekova Sanofi objavio je u petak da planira ukinuti do 1.680 radnih mjesta u Europi, nadovezujući se na najavu značajnog smanjenja troškova i mjera za efikasnije poslovanje.

Tvrtka je u prosincu prošle godine objavila da do 2022. želi smanjiti troškove za 20 milijardi eura. Uštede su dio šire strategije koju je tada javnosti predstavio novi direktor Paul Hudson.

Prije potvrde iz kompanije neimenovani su izvori danas za Reuters kazali da Sanofi planira otpustiti 1.680 radnika. Otkazi bi trebali biti raspoređeni na razdoblje od tri godine, kazao je jedan izvor.

Drugi izvor navodi da će kompanija staviti težište na učinkovitije poslovanje kroz pojačanu digitalizaciju i dodjelu poslova informatičke podrške vanjskim podizvođačima.

Uprava će prema Reutersovom jučerašnjem izvješću razgovarati o ukidanju radnih mjesta s predstavnicima radnika tokom dana i 29. lipnja.

Kompanija je prije 10 dana najavila da će uložiti 610 milijuna eura u dvije tvornice u Francuskoj koje namjerava pretvoriti u centar za istraživanje, razvoj i proizvodnju cjepiva.

Trenutno odvojeno surađuju s britanskim GlaxoSmithKlineom i s američkim Translate Biom na cjepivima za Covid 19. Klinička testiranja oba cjepiva trebala bi početi krajem ove ili početkom iduće godine.

Hudson je u svibnju natuknuo da Europa previše odugovlači s potporom radu na cjepivu, nagovijestivši da bi ga prvi mogli dobiti pacijenti u SAD-u budući da je Washington osigurao više novca.

Sanofi je ubrzo reterirao, obećavši da će cjepivo biti dostupno ljudima širom svijeta istodobno.

Tagovi: Sanofi, GlaxoSmithKline, Paul Hudson, Covid-19, Translate Biom
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE