GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sanofi najavio donaciju hidroksiklorokina za 50 zemalja

Sanofi najavio donaciju hidroksiklorokina za 50 zemalja
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 13:24
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Farmaceutska tvrtka Sanofi obavezala se u petak donirati 100 milijuna doza hidroksiklorokina 50 zemalja širom svijeta za pomoć u liječenju Covida 19 a ako istraživanja potvrde da je djelotvoran i siguran, namjeravaju ga donirati svima.

Sanofi navodi da je već udvostručio proizvodne kapacitete u osam tvornica širom svijeta koje proizvode hidroksiklorokin, dodajući da bi do ljeta mogao učetverostručiti proizvodnju.

Trenutno se u više zemalja provode klinička istraživanja o učinkovitosti i sigurnosti hidroksiklorokina u liječenju Covida-19. Hidroksiklorokin je derivat antimalarika klorokina i uglavnom se koristi u liječenju lupusa i reumatoidnog artritisa.

Početkom travnja Europska agencija za lijekove (EMA) upozorila je da se antimalarik klorokin i njegov derivat hidroksiklorokin mogu koristiti u liječenju Covida-19 samo u kliničkim ispitivanjima i u „hitnim programima“.

Premda rezultati prvih istraživanja u Francuskoj i u Kini obećavaju, učinkovitost klorokina i hidroksiklorokina "tek treba dokazati" i te se aktivne tvari smiju primjenjivati u liječenju Covida-19 samo u slučaju krajnje nužde, naglasili su europski regulatori.

Nekoliko zemalja, uključujući SAD, već ga koristi u liječenju oboljelih od Covida-19, iako još nije znanstveno potvrđeno da liječi zarazu.

Sanofi se obavezao donirati lijek vladama vladama diljem svijeta u slučaju da klinička istraživanja pokažu da se može sigurno i djelotvorno koristiti u liječenju Covida-19.

I klorokin i njegov derivat hidroksiklorokin mogu imati teške nuspojave, posebno ako se uzimaju u dozi većoj od preporučene ili zajedno s drugim lijekovima.

Tagovi: Sanofi najavio donaciju hidroksiklorokin, koronavorus, Covid-19
PROČITAJ I OVO
Air Serbia ponovo leti za New York
LETOVI
Air Serbia ponovo leti za New York
BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Air Serbia danas će obnoviti komercijalne putničke letove za New York.
Marić najavio inspekcije ugostiteljima
INSPEKCIJE
Marić najavio inspekcije ugostiteljima
ZAGREB - Ugostiteljstvo je jedina djelatnost u kojoj je pad vrijednosti računa veći od pada broja izdanih računa, pa je ministar financija Zdravko Marić najavio provjeru.
Bombardier planira ukinuti 2.500 radnih mjesta
PLANOVI
Bombardier planira ukinuti 2.500 radnih mjesta
TORONTO - Kanadski proizvođač zrakoplova Bombardier priopćio je da će ukinuti 2.500 radnih mjesta, odnosno oko 11 posto ukupne radne snage, zbog utjecaja koji je pandemija Covida-19 imala na njegovo poslovanje.
Emirates ponovo odgodio letove za Zagreb
ODGODA
Emirates ponovo odgodio letove za Zagreb
ZAGREB - Emirates je odgodio nastavak sezonskog servisa Dubai - Zagreb za još mjesec dana.
Telekom Slovenije isplaćuje dividendu od 3,5 eura
DIVIDENDA
Telekom Slovenije isplaćuje dividendu od 3,5 eura
LJUBLJANA - Na Glavnoj skupštini Telekoma Slovenije Slovenski državni holding (SDH) uspio je s protuprijedlogom da se dio dobiti podijeli dioničarima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE