GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Salus preuzima Meditrade

Salus preuzima Meditrade
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2023 / 08:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Veletrgovac lijekovima i medicinskim uređajima Salus kupio je trgovca medicinskom opremom Meditrade.

Vrijednost posla, koji između ostalog moraju odobriti regulatori, iznosi nešto više od sedam milijuna eura, a ugovor je potpisan danas, objavio je Salus putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Predmet kupnje je 100-postotni poslovni udio u tvrtki za koji će Salus po završetku ili ispunjenju ugovora platiti kupoprodajnu cijenu nešto veću od 7,16 milijuna eura. Predviđena je i dodatna isplata u iznosu od 810.000 eura u tri jednaka godišnja iznosa u razdoblju 2024.-2026., koja je vezana uz ispunjavanje određenih uvjeta vezanih uz poslovanje tvrtke Meditrade.

Kupoprodajni ugovor sklapa se pod odgodnim uvjetima koji između ostalog uključuju suglasnosti nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja i Glavne skupštine Salusa. Predviđena je i mogućnost da prodavatelj nakon sklapanja ili ispunjenja ugovora stekne najviše do tisuću novoizdanih dionica Salusa uz naknadu, ako se o tome izglasa glavna skupština Salusa.

Kupnja tvrtke Meditrade u skladu je sa strategijom razvoja Salusa koja ima za cilj jačanje uloge jedne od vitalnih članica u ponudi proizvoda i usluga u području zdravstva na tržištima jugoistočne Europe, istaknuli su. .

Meditrade, čiji je vlasnik bio poduzetnik Andrej Močan, u 2021. godini ostvario je 8,52 milijuna eura prihoda od prodaje i 509.000 eura čiste dobiti. Godinu ranije prihodi su dosegnuli 7,35 milijuna eura, a neto dobit 448.000 eura, pokazuju podaci Ajpesa.

Fotografija: Salus

Tagovi: Salus, Meditrade, lijekovi, farmaceutska industrija
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio rast indeksa, ali i nešto veći promet.
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ODLUKE
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ZAGREB - Poduzetnik Mate Rimac oglasio se na Facebooku povodom napisa o navodnoj sabotaži njegovog projekta u Livnu.
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE