GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove

Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2024 / 17:24
Autor: SEEbiz
DUBLIN - Zrakoplovna tvrtka Ryanair objavila je informaciju o nabavi novih zrakoplova te su najavili da će zbog problema koje ima tvrtka Boeing dobiti manje aviona nego što je naručeno.

Kako je pojašnjeno, Ryanair očekuje isporuku samo 40 od 57 planiranih zrakoplova B737-MAX8200 koji su trebali biti isporučeni kompaniji prije kraja lipnja 2024. godine.

Ryanairov trenutni raspored S24 temelji se na primanju minimalno 50 zrakoplova B737, a Ryanair će sada morati smanjiti cca. deset zrakoplovnih letova za vrhunske ljetne mjesece srpanj, kolovoz i rujan. To će uzrokovati neke manje promjene rasporeda u kontekstu Ryanairove flote od 600 zrakoplova i smanjit će frekvencije na postojećim rutama umjesto ukidanja novih ruta.

Ryanair je već primijenio ta smanjenja rasporeda u nekim od svojih skupljih zračnih luka, ponajprije u Dublinu, Milanu Malpensi, Varšavi Modlinu i četirima portugalskim zračnim lukama u kojima troškovi rastu brže od inflacije 2024. godine. Svi pogođeni putnici već su obaviješteni o promjeni rasporeda kao i alternativama koje su im ponuđene.

"Vrlo smo razočarani ovim posljednjim kašnjenjima isporuka Boeinga, ali nastavljamo raditi s Boeingom kako bismo povećali broj novih B737 koje dobijemo do kraja lipnja koje možemo s pouzdanjem pustiti u prodaju kupcima tijekom sezone. Sada ćemo raditi s Boeingom preuzeti odgođene isporuke zrakoplova tijekom kolovoza i rujna 2024. kako bismo pomogli Boeingu da smanji zaostatak u isporuci", rekao je izvršni direktor Ryanair grupe Michael O'Leary.

Govorio je io potencijalnom poskupljenju letova.

"Očekujemo da će ova posljednja kašnjenja isporuka Boeinga, koja su nažalost izvan kontrole Ryanaira, u kombinaciji s prizemljenjem do 20 posto flote A320 naših konkurenata Airbusa u Europi, dovesti do ograničenijeg kapaciteta i malo viših cijena zrakoplovnih karata za potrošače u Europi u ljeto 2024. Stoga pozivamo sve korisnike Ryanaira da rezerviraju ranije kako bi osigurali najjeftinije dostupne zrakoplovne karte za ljeto 2024.", zaključio je.

Tagovi: Ryanair, Boeing, letovi
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE