GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair ukida letove na liniji Niš-Stockholm

Ryanair ukida letove na liniji Niš-Stockholm
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2019 / 08:42
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Avio-kompanija Ryanair najavila je danas ukidanje linije Niš-Stockholm od 28. marta naredne godine, kada se završava zimska, a počinje letnja sezona.

Odluku o ukidanju linije obrazložili su time što „konstantno revidira svoje rute i pravi sezonske planove na osnovu nekoliko faktora, uključujući raspoloživost baze, istorijske performanse rute i potražnju na tržištu".

U Ryanairu su naveli da će i dalje imati najniže cene na letovima iz Niša ka Berlinu, Bratislavi, Malti i Bergamu narednog leta.

Ryanair je prošle nedelje saopštio da Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije nije odobrio letove te kompanije na liniji Niš – Frankfurt (Han), tako da će njihovi avioni od februara leteti do Frankfurta iz Banjaluke.

„Srpski Direktorat je odbio liniju. Podlegli su monopolu Air Serbiji, istakli su u Ryanairu.

Zbog slabog interesovanja putnika, Vlada Srbije prošle nedelje naložila je Air Serbiji da ukine letove od Niša do Budimpešte, a avio-kompanija Swiss najavila je gašenje linije Niš-Zurich od početka letnje sezone.

Povodom najave ukidanja letova sa aerodroma „Konstantin Veliki", Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) je ocenila da je cilj Vlade Srbije od preuzimanja niškog aerodroma bilo proterivanje „low cost" kompanija.

U NKD su postavili Vladi Srbije pitanje zbog čega interese srpsko-arapske avio-kompanije (Er Srbije) stavlja ispred dobrobiti građana i oživljavanja južne Srbije, jednog od najsiromašnijih regiona u Evropi.

Tagovi: Ryanair, Aerodrom Konstantin veliki, Air Serbia, Swiss
PROČITAJ I OVO
Avioni ToMontenegra nisu spremni za letenje
NEPRAVILNOSTI
Avioni ToMontenegra nisu spremni za letenje
PODGORICA – Tokom inspekcijskog pregleda Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) konstatovala je nepravilnosti u pogledu održavanja svih aviona iz flote Montenegro Airlinesa, uključujući i dva koja su u međuvremenu prešla u vlasništvo nove avio-kompanije To Montenegro, saopšteno je Pobjedi iz ACV.
Atlantic Grupa kupila 3.000 vlastitih dionica
TREZOR
Atlantic Grupa kupila 3.000 vlastitih dionica
ZAGREB - Atlantic Grupa izvijestila je o stjecanju 3.000 vlastitih dionica, ukupnog nominalnog iznosa 120.000,00 kn, koje predstavljaju 0,09% temeljnog kapitala Društva.
Stjepan Čajić drži 7,47% udjela u Varteksu
DOKUP
Stjepan Čajić drži 7,47% udjela u Varteksu
VARAŽDIN - Varteks je izvijestio da Stjepan Čajić iz Bosne i Hercegovine drži više od pet posto udjela u kompaniji.
Stanić: Pivovara u pogonu kroz dvije godine
PIVO
Stanić: Pivovara u pogonu kroz dvije godine
KREŠEVO - Osim sokova, u Kreševu će se uskoro proizvoditi i pivo, najavljuju iz Grupacije Stanić.
Fortenova i Mercator osigurali refinanciranje duga Mercatora
REFINANCIRANJE
Fortenova i Mercator osigurali refinanciranje duga Mercatora
LJUBLJANA - Fortenova i Mercator potpisali su ugovor o zajmu u iznosu od 385 milijuna eura za refinanciranje postojećeg duga Mercatora koji ima prema ukupno 55 banaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE