GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair ponovo poslovao s dobiti na kraju 2019.

Ryanair ponovo poslovao s dobiti na kraju 2019.
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2020 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Irski avioprijevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak da je u trećem fiskalnom tromjesečju ponovno poslovao s dobiti, upozorivši ipak da bi zbog prizemljenja zrakoplova Boeing 737 MAX mogao kasniti s ostvarenjem nekih ciljeva.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca Ryanair je zabilježio dobit nakon oporezivanja od 88 milijuna eura. U istom razdoblju godine ranije zabilježio je gubitak od 66 milijuna eura.

Prihodi su poskočili 21 posto, na 1,91 milijardu eura, zahvaljujući skoku rezervacija za božićne i novogodišnje praznike, kada se karte prodaju po višim cijenama. Tako su prihodi od rezervacija porasli 16 posto, na 1,19 milijardi eura, uz preveznih 36 milijuna putnika i devet posto više cijene karata.

Kompanija je u siječnju podigla prognoze dobiti zbog neočekivano dobrih rezultata tijekom Božića i Nove godine, obrazlažući taj potez višim cijenama karata uslijed smanjenih kapaciteta u Europi.

Danas su potvrdili tu prognozu, prema kojoj bi im dobit nakon oporezivanja u fiskalnoj godini koja završava 31. ožujka trebala biti negdje u sredinu raspona od 950 milijuna do 1,05 milijardi eura.

Izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary naznačio je ujedno da bi isporuka Boeingovih zrakoplova 737 MAX u konačnici mogla kasniti dvije godine, što znači da kompanija neće dostići zacrtanih 200 milijuna prevezenih putnika godišnje do ožujka 2024. godine.

„U najboljem slučaju, to znači da ćemo morati pomaknuti naše planove o prevoženju 200 milijuna putnika godišnje... za najmanje 12 mjeseci, a možda i za 24 mjeseca", rekao je O'Leary.

Ryanair s 210 naručenih 737 MAX-ova spada među najveće kupce tih tipova zrakoplova, povučenih iz prometa u ožujku prošle godine nakon dvije teške nesreće u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi.

Do ljeta 2021. Ryanair želi imati u pogonu 55 tih zrakoplova, čime su pomaknuli prvobitno zadani rok za godinu dana.

Boeing je u siječnju priopćio da ne očekuje da će MAX 737 biti vraćen u promet u kojima je poginulo 346 osoba, vratiti u službu do sredine 2020. godine.

Ryanar inače ne prima nove zrakoplove na vrhuncu ljetne sezone, od lipnja do kolovoza. Danas su objavili kako ne očekuju isporuku MAX-ova prije rujna ili listopada.

Tagovi: Ryanair, Michael O'Leary
PROČITAJ I OVO
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE