GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ruža Tomić Fontana osvojila priznanje SDG Pioneer HUP-a i Global Compact mreže Hrvatska

Ruža Tomić Fontana osvojila priznanje SDG Pioneer HUP-a i Global Compact mreže Hrvatska
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 09:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Za 2020 Global Compact Network Croatia SDG Pioneera od strane vrlo stručnog internacionalnog žirija izabrana je Ružu Tomić Fontanu, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

Priznanje 2020 GCLN Croatia SDG Pioneer dodjeljuje se pojedincu, poslovnom lideru koji svojim primjerom, kroz rad i zalaganje, doprinosi ciljevima održivog razvoja te inspirira druge da čine isto. Kao pobjednica lokalnog kruga natječaja, gđa. Tomić Fontana nastavlja natjecanje u globalnom krugu u kojem će se kandidirati za svjetsku titulu 2020 UN Global Compact SDG Pioneer. Svjetski pobjednici bit će predstavljeni u rujnu u New Yorku u sklopu Generalne skupštine UN-a.

“Iznimno smo ponosni na sve naše članice koji ostvaruju uspjehe na području promocije društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja, a tvrtka Coca-Cola HBC Adria na tom je polju jedan od istinskih pionira. Neumoran rad i zalaganje gđe Tomić Fontana služe kao uzor i inspiracija svim drugim poslodavcima po pitanju implementacije dobrih praksi i ciljeva održivog razvoja u poslovanje svojih kompanija.” - izjavio je dr.sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

„Tijekom više od 50 godina proizvodnje i prisutnosti na hrvatskome tržištu, Coca-Cola HBC Hrvatska je ostvarila izniman i širok utjecaj, no svjesni smo kako je jednako bitno i kako tvrtka dolazi do takva uspjeha. Uvijek podržavamo vrijednosti održivosti, te se s posebnom brigom odnosimo prema kupcima, potrošačima, dobavljačima, zaposlenicima, resursima kojima se koristimo i cjelokupnoj zajednici čiji smo dionici. Stoga sam iznimno ponosna što sam dio tvrtke koja je u tim područjima primjer dobre prakse, a osobito na napredak koji smo nastavili u zadnjih nekoliko godina, na temeljima generacija prije nas. Uvijek je dobar osjećaj kad napore svih zaposlenika Coca-Cole HBC Hrvatska i moje osobne u području održivosti, uz naše kupce i potrošače, prepozna i stručna zajednica. Stoga iskreno zahvaljujem mreži Global Compact Hrvatska i međunarodnomu žiriju na ovome priznanju, koje je potvrda naše čvrste opredijeljenosti održivom poslovanju, a meni osobno veliki poticaj i još veća odgovornost da s cijelim našim timom nastavimo jednako, potičući na to i sve dionike u našem lancu vrijednosti.“ – izjavila je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria

Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih Naroda, UN Global Compact surađuje s tvrtkama diljem svijeta kako bi uskladile svoje djelovanje i strategije s deset univerzalnih načela u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact usmjerava i podržava poslovnu zajednicu u promicanju ciljeva i vrijednosti UN-a kroz odgovorne korporativne prakse. S oko 13.000 članova u više od 160 zemalja i 70 lokalnih mreža, to je najveća inicijativa za korporativnu održivost u svijetu.

Svake godine UN Global Compact dodjeljuje priznanje SDG Pioneers grupi poslovnih lidera koji svojim radom doprinose ciljevima održivog razvoja i mobiliziraju tvrtke da budu snaga za dobro i nositelji rješenja za globalne izazove.

Ove je godine pristigle prijave ocijenio stručni žiri u sastavu: Ann Rosenberg, izvršna tehnička savjetnica za održivost s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru i sukreatorica SDG Ambition programa UN Global Compacta; Aris Vrettos, direktor Centra za poslovnu transformaciju CISL-a (Cambridge Institute for Sustainability Leadership); Martin Rich, suosnivač i izvršni direktor britanske Zaklade Future-Fit i stručnjak za socijalne investicije i ulaganja s učinkom; te Odin Goedhart, bivši predsjednik uprave HEINEKENA Hrvatska i veliki zagovornik održivog razvoja i poslovanja.

Tagovi: Ruža Tomić Fontana, Coca-Cola HBC Adria, SDG Pioneer, Hrvatska udruga poslodavaca, Global Compact mreža Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE