GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ruža Tomić Fontana osvojila priznanje SDG Pioneer HUP-a i Global Compact mreže Hrvatska

Ruža Tomić Fontana osvojila priznanje SDG Pioneer HUP-a i Global Compact mreže Hrvatska
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 09:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Za 2020 Global Compact Network Croatia SDG Pioneera od strane vrlo stručnog internacionalnog žirija izabrana je Ružu Tomić Fontanu, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

Priznanje 2020 GCLN Croatia SDG Pioneer dodjeljuje se pojedincu, poslovnom lideru koji svojim primjerom, kroz rad i zalaganje, doprinosi ciljevima održivog razvoja te inspirira druge da čine isto. Kao pobjednica lokalnog kruga natječaja, gđa. Tomić Fontana nastavlja natjecanje u globalnom krugu u kojem će se kandidirati za svjetsku titulu 2020 UN Global Compact SDG Pioneer. Svjetski pobjednici bit će predstavljeni u rujnu u New Yorku u sklopu Generalne skupštine UN-a.

“Iznimno smo ponosni na sve naše članice koji ostvaruju uspjehe na području promocije društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja, a tvrtka Coca-Cola HBC Adria na tom je polju jedan od istinskih pionira. Neumoran rad i zalaganje gđe Tomić Fontana služe kao uzor i inspiracija svim drugim poslodavcima po pitanju implementacije dobrih praksi i ciljeva održivog razvoja u poslovanje svojih kompanija.” - izjavio je dr.sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

„Tijekom više od 50 godina proizvodnje i prisutnosti na hrvatskome tržištu, Coca-Cola HBC Hrvatska je ostvarila izniman i širok utjecaj, no svjesni smo kako je jednako bitno i kako tvrtka dolazi do takva uspjeha. Uvijek podržavamo vrijednosti održivosti, te se s posebnom brigom odnosimo prema kupcima, potrošačima, dobavljačima, zaposlenicima, resursima kojima se koristimo i cjelokupnoj zajednici čiji smo dionici. Stoga sam iznimno ponosna što sam dio tvrtke koja je u tim područjima primjer dobre prakse, a osobito na napredak koji smo nastavili u zadnjih nekoliko godina, na temeljima generacija prije nas. Uvijek je dobar osjećaj kad napore svih zaposlenika Coca-Cole HBC Hrvatska i moje osobne u području održivosti, uz naše kupce i potrošače, prepozna i stručna zajednica. Stoga iskreno zahvaljujem mreži Global Compact Hrvatska i međunarodnomu žiriju na ovome priznanju, koje je potvrda naše čvrste opredijeljenosti održivom poslovanju, a meni osobno veliki poticaj i još veća odgovornost da s cijelim našim timom nastavimo jednako, potičući na to i sve dionike u našem lancu vrijednosti.“ – izjavila je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria

Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih Naroda, UN Global Compact surađuje s tvrtkama diljem svijeta kako bi uskladile svoje djelovanje i strategije s deset univerzalnih načela u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact usmjerava i podržava poslovnu zajednicu u promicanju ciljeva i vrijednosti UN-a kroz odgovorne korporativne prakse. S oko 13.000 članova u više od 160 zemalja i 70 lokalnih mreža, to je najveća inicijativa za korporativnu održivost u svijetu.

Svake godine UN Global Compact dodjeljuje priznanje SDG Pioneers grupi poslovnih lidera koji svojim radom doprinose ciljevima održivog razvoja i mobiliziraju tvrtke da budu snaga za dobro i nositelji rješenja za globalne izazove.

Ove je godine pristigle prijave ocijenio stručni žiri u sastavu: Ann Rosenberg, izvršna tehnička savjetnica za održivost s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru i sukreatorica SDG Ambition programa UN Global Compacta; Aris Vrettos, direktor Centra za poslovnu transformaciju CISL-a (Cambridge Institute for Sustainability Leadership); Martin Rich, suosnivač i izvršni direktor britanske Zaklade Future-Fit i stručnjak za socijalne investicije i ulaganja s učinkom; te Odin Goedhart, bivši predsjednik uprave HEINEKENA Hrvatska i veliki zagovornik održivog razvoja i poslovanja.

Tagovi: Ruža Tomić Fontana, Coca-Cola HBC Adria, SDG Pioneer, Hrvatska udruga poslodavaca, Global Compact mreža Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE