GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rudnik uglja utrostručio dobit

Rudnik uglja utrostručio dobit
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2017 / 08:32
Autor: SEEbiz
PLJEVLJA - Pljevaljski Rudnik uglja tokom prvih devet mjeseci ove godine ostvario je dobit u iznosu od 4,9 miliona eura i ona je skoro tri puta veća u odnosu na uporedni period prošle godine kada je profit iznosio 1,65 miliona eura.

Podaci sa veb sajta Montenegroberze pokazuju da su poslovni prihodi Rudnika tokom tri kvartala iznosili 29,59 miliona eura i bili veći 17,46 odsto ili 4,4 miliona eura u odnosu na uporedni period prošle godine. Poslovni rashodi između dva uporedna perioda porasli su sa 23,36 miliona na 24,38 miliona eura ili 4,3 odsto.

Zahvaljujući rastu profita, kompanija je na kraju septembra smanjila akumulirani gubitak iz ranijih godine na 12,5 miliona eura. Na kraju septembra prošle godine on je iznosio 17,2 miliona eura.

Vanredna skupština akcionara Rudnika uglja zakazana je za 14. decembar, a na dnevnom redu je razmatranje odluke o usvajanju smjernica za sačinjavanje obrazloženog mišljenja o uslovima, vrsti i visini naknade za preuzimanje rudnika uglja u vezi sa objavljenom odlukom o izražavanju zainteresovanosti Elektroprivrede za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika.

EPCG je ranije donijala odluku da je zainteresovana da prihvati ponudu većinskih akcionara Rudnika - italijanske firme A2A i Aca Đukanovića o kupovini njihovih akcija. A2A ima 39,5 odsto akcija a Đukanović 11,8 odsto.

Oni su zatražili 6,5 eura po akciji, a EPCG je angažovala kompaniju Dellloite da procjeni vrijednost akcija Rudnika.

Prema ugovoru između EPCG i kompanije Delloite, izvještaj sa procjenjenom vrijednosti akcija je trebalo da bude završen do 4. avgusta ove godine, ali taj posao još nije okončan.

Ministarska ekonomije Dragica Sekulić je prije deset dana za "Vijesti" kazala da se taj izvještaj ne krije od javnosti, već da su preliminarni dokumenti dobijeni od Delloita detaljno anaizirani u EPCG i da će biti objavljeni kada dokument bude završen.

Tagovi: Rudnik uglja, Aco Đuikanović, Elektroprivreda Crne Gore, A2A
PROČITAJ I OVO
Vlada CG: Za To Montenegro uvećan kapital na 19 miliona
KAPITAL
Vlada CG: Za To Montenegro uvećan kapital na 19 miliona
PODGORICA - Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se osnovni i uplaćeni kapital avio-kompanije ToMontenegro uvećava na 19 miliona eura.
Saponia: Neto dobit u 2020. uzletjela gotovo četiri puta
SJAJNE BROJKE
Saponia: Neto dobit u 2020. uzletjela gotovo četiri puta
OSIJEK - Osječka Saponia je u 2020. godini ostvarila 66,9 milijuna kuna neto dobiti, što je 3,7 puta veća dobit nego u godini ranije, kada je iznosila 18,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Tankerska Next Generation: 31,7 milijuna kuna neto gubitka u 2020.
GUBITAK
Tankerska Next Generation: 31,7 milijuna kuna neto gubitka u 2020.
ZADAR - Prihodi brodova Tankerske Next Generation u 2020. godini iznose 237,0 mil. HRK (35,4 mil. USD), što predstavlja smanjenje od 11,6% u odnosu na prihode ostvarene u 2019. godini u iznosu 267,9 mil HRK (40,5 mil. USD).
Pfizer-BioNTech testiraju snažniju treću dozu cjepiva protiv covida-19
CJEPIVO
Pfizer-BioNTech testiraju snažniju treću dozu cjepiva protiv covida-19

NEW YORK - Pfizer Inc i BioNTech SE rekli su u četvrtak da testiraju treću dozu svoga cjepiva protiv covida-19, kako bi bolje razumjeli imunosni odgovor protiv novih sojeva virusa.Uprava Dijamanta podržala ponudu Fortenova Grupe
PODRŠKA
Uprava Dijamanta podržala ponudu Fortenova Grupe
ZRENJANIN – Uprava zrenjaninskog Dijamanta u potpunosti podržava ponudu zagrebačke Fortenova Grupe za preuzimanje te kompanije, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE