GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RTV Vojvodine otpušta 200 radnika

RTV Vojvodine otpušta 200 radnika
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 17:10
Autor: SEEbiz
NOVI SAD - Medijska i novinarska udruženja u Srbiji upozorila su da je otkazima za više od 200 stalnih saradnika na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) "nastavljeno dalje urušavanje javnog medijskog servisa u Vojvodini".

Zajedničko saopštenje za medije uputili su 2. septembra Asocijacija nezavisnih lokalnih medija "Lokal pres", Asocijacija onlajn medija - AOM, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Udruženja su ocenila da je na ovaj način ozbiljno ugroženo i pravo nacionalnih i etničkih manjina na informisanje na maternjem jeziku, i podsetila da je zakonska obaveza RTV-a da obezbedi kvalitetan program na manjinskim jezicima.

Vest da bi 200 radnika RTV-a moglo ostati bez posla u medijima se pojavila početkom avgusta. To je za portal Cenzolovka potvrdio i sam generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica. On je za taj portal objasnio da su to radnici angažovani preko Agencije za zapošljavanje, te da tekući ugovor te kuće s agencijom ističe 30. avgusta, a da pokrajinski javni servis trenutno nema novca za sklapanje novih ugovora.

Koprivica je takođe rekao da „veruje da će rebalansom republičkog budžeta RTV-u biti vraćen 201 milion dinara, koliko je oduzeto rebalansom iz aprila ove godine, i da će javna nabavka za angažovanje agencije za zapošljavanje biti sprovedena bez većih problema“, što bi, kako je objasnio, značilo da će se ti radnici krajem godine vratiti na posao.

Medijska udruženja su svom najnovijem saopštenju navela da je „nedopustivo da više od deset redakcija od srede ostaje bez značajne novinarske podrške jer je Vlada Srbije rebalansom budžeta sredinom godine smanjila iznos koji je namenjen toj medijskoj kući“.

„Neshvatljivo je i pogubno da je rukovodstvo te kuće sačekalo poslednji trenutak da o ovom problemu progovori", smatraju u udruženjima i navode da je jedini ispravan potez rukovodstva RTV-a da podnese ostavku.

Ovih 200 medijskih radnika nisu jedini koji su u RTV-u ostali bez posla. Prethodno je, opet zbog manjka novca, Radio-televizija Vojvodine od 1. jula morala da otkaže saradnju sa njih 56, navodi Cenzolovka.

Koprivica je za ovaj portal otkrio da je RTV dobio saglasnost da od 257 radnika angažovanih preko agencije (među kojima je i 90 novinara), njih 50 dobije u toj kući stalni angažman na neodređeno vreme.

Tagovi: RTV Vojvodine, Asocijacija onlajn medija, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine
PROČITAJ I OVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.
Velika Britanija prva na svijetu odobrila Pfizerovo cjepivo
CJEPIVO
Velika Britanija prva na svijetu odobrila Pfizerovo cjepivo
LONDON - Velika Britanija prva je zemlja na svijetu koja je odobrila cjepivo protiv koronavirusa proizvođača Pfizer/BioNTech.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE