GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj

RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 19:00
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački medijski div RTL planira otpustiti oko 700 od 1900 radnih mjesta u segmentu časopisa koji vodi bivši izdavač Gruner + Jahr.

U tu će se svrhu ukinuti brojni naslovi časopisa, dok će se ulagati u preostale temeljne brendove, poput Sterna, prvenstveno u digitalu, objavila je medijska grupacija u utorak.

Pozadina smanjenja radnih mjesta su strahoviti financijski gubici u opadajućem izdavačkom poslovanju.

Konkretno, planovi predviđaju sljedeće: 13 brendova uključujući velika imena kao što su Stern, Stern Crime i Brigitte, kao i digitalni dijelovi obiteljskog naslova Eltern i Chefkoch usmjeren na kulinarstvo ostat će u portfelju. Prema podacima tvrtke, oni čine oko 70% prodaje.

Do 2025. planirana su ulaganja od oko 80 milijuna eura (86 milijuna dolara).

Svi ostali naslovi časopisa bit će ukinuti ili prodani. RTL ne vidi budućnost, primjerice, za ogranke ključnih brendova kao što su povijesni naslov Geo Epoche i Geo Wissen za znanost, Brigitte Woman i View.

Predsjednik upravnog odbora RTL Deutschland, Thomas Rabe, rekao je za dpa: "Mnogi su naslovi spin-offovi. Ne možemo zamisliti njihovu prodaju ako zadržimo temeljne robne marke Geo i Brigitte. U protivnom jedinstveno upravljanje markom ne bi bilo moguće ."

Časopisi za slavne osobe Guido, koji se temelji na dizajneru Guidu Mariji Kretschmeru, i Barbara, koji se temelji na TV voditeljici Barbari Schöneberger, također će biti ukinuti. Ukupno ima 23 naslova.

RTL razmatra prodaju pet brendova i udjela u drugima.

Rabe, koji je također izvršni direktor njemačkog konglomerata i matične tvrtke Bertelsmann, rekao je o trenutnom statusu: "Bilo je iskaza interesa - usmeno i pismeno. Ali nije bilo istraživačkih ili prodajnih razgovora, a kamoli ponuda. Mi ćemo započeti razgovore u sljedećih nekoliko tjedana."

Rekao je da će prvi korak biti razgovor s radničkim vijećem i zaposlenicima. "Onda ćemo mirno ispitati tržište u sljedećih nekoliko tjedana i vidjeti tko je stvarno zainteresiran za koji naslov i kojim ćemo kronološkim redoslijedom predati naslove."

RTL-ovi planovi rezultirat će ukidanjem oko 500 radnih mjesta. To će se činiti "postupno do kraja 2025." Velika većina smanjenja radnih mjesta zahvatit će Hamburg i nisu planirana u uredničkom području, već u administrativnim područjima. Osim toga, planiranom prodajom oko 200 radnih mjesta prešlo bi na nove vlasnike.

Uz ukidanje oko 700 radnih mjesta, to bi bilo više od jednog od tri od 1900 radnih mjesta s punim radnim vremenom u segmentu časopisa, koji su uglavnom smješteni u Hamburgu.

RTL Deutschland, sa sjedištem u Kölnu, integrirao je odjel za njemačke časopise izdavačke kuće iz Hamburga u svoj portfelj do 2022. godine i nada se sinergiji. Oba odjela pripadaju Bertelsmann grupi.

Posljednjih mjeseci RTL revidira svoj magazinski portfelj. Protiv moguće prodaje naslova hamburške izdavačke kuće, koja je desetljećima bila jedna od najmoćnijih medijskih kuća u Europi, uslijedili su prosvjedi zaposlenika i sindikalista.

Tagovi: RTL Deutschland, Stern, Stern Crime, Thomas Rabe, Brigitte
PROČITAJ I OVO
Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
Benetton u velikim financijskim problemima
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
AKVIZICIJE
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
NEW YORK - T-Mobile će kupiti gotovo sve bežične operacije regionalnog operatera United States Cellular u ugovoru procijenjenom na 4,4 milijarde dolara, priopćio je u utorak telekomunikacijski div.
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
SOLIDNO
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
BEOGRAD - Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024.
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
PROPUSTI
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
ZAGREB - Nakon dokapitalizacije u kojoj je, tvrde u sindikatu, država uplatila oko 12 milijua eura i potom pala s 45 na oko 20 posto vlasništva u Petrokemiji, Sindikat EKN je uputio otvoreno pismo Vladi i CERP-u u kojem zahtijeva „utvrđivanje odgovornosti i ispravljanje nedopustivnog propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije te žuran sastanak s ministrom poljoprivrede“
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE