GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj

RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 19:00
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački medijski div RTL planira otpustiti oko 700 od 1900 radnih mjesta u segmentu časopisa koji vodi bivši izdavač Gruner + Jahr.

U tu će se svrhu ukinuti brojni naslovi časopisa, dok će se ulagati u preostale temeljne brendove, poput Sterna, prvenstveno u digitalu, objavila je medijska grupacija u utorak.

Pozadina smanjenja radnih mjesta su strahoviti financijski gubici u opadajućem izdavačkom poslovanju.

Konkretno, planovi predviđaju sljedeće: 13 brendova uključujući velika imena kao što su Stern, Stern Crime i Brigitte, kao i digitalni dijelovi obiteljskog naslova Eltern i Chefkoch usmjeren na kulinarstvo ostat će u portfelju. Prema podacima tvrtke, oni čine oko 70% prodaje.

Do 2025. planirana su ulaganja od oko 80 milijuna eura (86 milijuna dolara).

Svi ostali naslovi časopisa bit će ukinuti ili prodani. RTL ne vidi budućnost, primjerice, za ogranke ključnih brendova kao što su povijesni naslov Geo Epoche i Geo Wissen za znanost, Brigitte Woman i View.

Predsjednik upravnog odbora RTL Deutschland, Thomas Rabe, rekao je za dpa: "Mnogi su naslovi spin-offovi. Ne možemo zamisliti njihovu prodaju ako zadržimo temeljne robne marke Geo i Brigitte. U protivnom jedinstveno upravljanje markom ne bi bilo moguće ."

Časopisi za slavne osobe Guido, koji se temelji na dizajneru Guidu Mariji Kretschmeru, i Barbara, koji se temelji na TV voditeljici Barbari Schöneberger, također će biti ukinuti. Ukupno ima 23 naslova.

RTL razmatra prodaju pet brendova i udjela u drugima.

Rabe, koji je također izvršni direktor njemačkog konglomerata i matične tvrtke Bertelsmann, rekao je o trenutnom statusu: "Bilo je iskaza interesa - usmeno i pismeno. Ali nije bilo istraživačkih ili prodajnih razgovora, a kamoli ponuda. Mi ćemo započeti razgovore u sljedećih nekoliko tjedana."

Rekao je da će prvi korak biti razgovor s radničkim vijećem i zaposlenicima. "Onda ćemo mirno ispitati tržište u sljedećih nekoliko tjedana i vidjeti tko je stvarno zainteresiran za koji naslov i kojim ćemo kronološkim redoslijedom predati naslove."

RTL-ovi planovi rezultirat će ukidanjem oko 500 radnih mjesta. To će se činiti "postupno do kraja 2025." Velika većina smanjenja radnih mjesta zahvatit će Hamburg i nisu planirana u uredničkom području, već u administrativnim područjima. Osim toga, planiranom prodajom oko 200 radnih mjesta prešlo bi na nove vlasnike.

Uz ukidanje oko 700 radnih mjesta, to bi bilo više od jednog od tri od 1900 radnih mjesta s punim radnim vremenom u segmentu časopisa, koji su uglavnom smješteni u Hamburgu.

RTL Deutschland, sa sjedištem u Kölnu, integrirao je odjel za njemačke časopise izdavačke kuće iz Hamburga u svoj portfelj do 2022. godine i nada se sinergiji. Oba odjela pripadaju Bertelsmann grupi.

Posljednjih mjeseci RTL revidira svoj magazinski portfelj. Protiv moguće prodaje naslova hamburške izdavačke kuće, koja je desetljećima bila jedna od najmoćnijih medijskih kuća u Europi, uslijedili su prosvjedi zaposlenika i sindikalista.

Tagovi: RTL Deutschland, Stern, Stern Crime, Thomas Rabe, Brigitte
PROČITAJ I OVO
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
SIROVINE
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
KOPRIVNICA - Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom ove godine podmiriti s domaćih polja.
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
GUBITAK
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
BIHAĆ - Bihaćka pivovara potonula je prošle godine u veliki gubitak usljed smanjenih prihoda i naraslih rashoda, prenose mediji.
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SURADNJA
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SARAJEVO - U poslovnoj zgradi BH Telecoma u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje ugovora o implementaciji DWDM optičke infrastrukture između kompanija BH Telecom i Nokia Solutions and Networks.
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE