GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj

RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 19:00
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački medijski div RTL planira otpustiti oko 700 od 1900 radnih mjesta u segmentu časopisa koji vodi bivši izdavač Gruner + Jahr.

U tu će se svrhu ukinuti brojni naslovi časopisa, dok će se ulagati u preostale temeljne brendove, poput Sterna, prvenstveno u digitalu, objavila je medijska grupacija u utorak.

Pozadina smanjenja radnih mjesta su strahoviti financijski gubici u opadajućem izdavačkom poslovanju.

Konkretno, planovi predviđaju sljedeće: 13 brendova uključujući velika imena kao što su Stern, Stern Crime i Brigitte, kao i digitalni dijelovi obiteljskog naslova Eltern i Chefkoch usmjeren na kulinarstvo ostat će u portfelju. Prema podacima tvrtke, oni čine oko 70% prodaje.

Do 2025. planirana su ulaganja od oko 80 milijuna eura (86 milijuna dolara).

Svi ostali naslovi časopisa bit će ukinuti ili prodani. RTL ne vidi budućnost, primjerice, za ogranke ključnih brendova kao što su povijesni naslov Geo Epoche i Geo Wissen za znanost, Brigitte Woman i View.

Predsjednik upravnog odbora RTL Deutschland, Thomas Rabe, rekao je za dpa: "Mnogi su naslovi spin-offovi. Ne možemo zamisliti njihovu prodaju ako zadržimo temeljne robne marke Geo i Brigitte. U protivnom jedinstveno upravljanje markom ne bi bilo moguće ."

Časopisi za slavne osobe Guido, koji se temelji na dizajneru Guidu Mariji Kretschmeru, i Barbara, koji se temelji na TV voditeljici Barbari Schöneberger, također će biti ukinuti. Ukupno ima 23 naslova.

RTL razmatra prodaju pet brendova i udjela u drugima.

Rabe, koji je također izvršni direktor njemačkog konglomerata i matične tvrtke Bertelsmann, rekao je o trenutnom statusu: "Bilo je iskaza interesa - usmeno i pismeno. Ali nije bilo istraživačkih ili prodajnih razgovora, a kamoli ponuda. Mi ćemo započeti razgovore u sljedećih nekoliko tjedana."

Rekao je da će prvi korak biti razgovor s radničkim vijećem i zaposlenicima. "Onda ćemo mirno ispitati tržište u sljedećih nekoliko tjedana i vidjeti tko je stvarno zainteresiran za koji naslov i kojim ćemo kronološkim redoslijedom predati naslove."

RTL-ovi planovi rezultirat će ukidanjem oko 500 radnih mjesta. To će se činiti "postupno do kraja 2025." Velika većina smanjenja radnih mjesta zahvatit će Hamburg i nisu planirana u uredničkom području, već u administrativnim područjima. Osim toga, planiranom prodajom oko 200 radnih mjesta prešlo bi na nove vlasnike.

Uz ukidanje oko 700 radnih mjesta, to bi bilo više od jednog od tri od 1900 radnih mjesta s punim radnim vremenom u segmentu časopisa, koji su uglavnom smješteni u Hamburgu.

RTL Deutschland, sa sjedištem u Kölnu, integrirao je odjel za njemačke časopise izdavačke kuće iz Hamburga u svoj portfelj do 2022. godine i nada se sinergiji. Oba odjela pripadaju Bertelsmann grupi.

Posljednjih mjeseci RTL revidira svoj magazinski portfelj. Protiv moguće prodaje naslova hamburške izdavačke kuće, koja je desetljećima bila jedna od najmoćnijih medijskih kuća u Europi, uslijedili su prosvjedi zaposlenika i sindikalista.

Tagovi: RTL Deutschland, Stern, Stern Crime, Thomas Rabe, Brigitte
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
PLANOVI
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
ESSEN - Njemački proizvođač oružja Rheinmetall planira u Litvi izgraditi novu tvornicu za proizvodnju topničkih granata kalibra 155 milimetara.
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
AKVIZICIJE
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
ZAGREB - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
RANGIRANJA
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
LONDON - Svjetskim zračnim lukama lani je putovalo gotovo 8,5 milijardi putnika, što je 27,2 posto više nego 2022. godine, prema prvoj procjeni Međunarodnog vijeća zračnih luka (ACI).
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE