GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rossanda: Nismo u mogućnosti udovoljiti zahtjevima Kriznog stožera

Rossanda: Nismo u mogućnosti udovoljiti zahtjevima Kriznog stožera
3. MAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2018 / 17:50
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - U sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci održao se sastanak Kriznog stožera 3. maj, koji traži povrat pola milijarde kuna pozajmice i hitno izdvajanje iz Uljanik grupe.

Na sastanku u Županiji bili su i predsjednik Uprave Grupe Uljanik Gianni Rossanda te predsjednik Nadzornog odbora 3. maj Veljko Grbac.

Kako je nakon sastanka izjavio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zaključeno je da "povjerenja više nema", javlja naš reporter Ranko Stojanac.

Želimo krizni menadžment u Uljaniku, poručeno je Vladi sa sastanka u Rijeci.

Rossanda je kazao da će se udovoljiti zahtjevima Kriznog stožera kada za to budu ispunjeni uvjeti odnosno kada se usvoji program restrukturiranja ili se ne usvoji.

"U ovom trenutku to nismo u mogućnosti napraviti", kazao je Rossanda.

Odgovarajući na novinarski upit, poručio je da nikada nije izjavio da će dati ostavku.

"Nisam to rekao, molim da mi ne izvlačite izjave. Ja sam rekao kad se steknu uvjeti za restrukturiranje, a sada smo svi skupa prisiljeni trpjeti", kazao je Rossanda ističući da će ranije otići jedino ako dođe do skupštine i izbora Novog nadzornog odbora.

Na pitanje da prokomentira uzimanje provizija, rekao je da su one "u skladu sa svim komisijama i kako je bilo u zadnjih 40 godina."

Na inicijativu župana Komadine i gradonačelnika Vojka Obersnela, u 18 sati održat će se zajednički sastanak predstavnika političkih stranaka zastupljenih u Skupštini Primorsko-goranske županije i Gradskom vijeću Grada Rijeke te saborskih zastupnika s područja PGŽ-a s Kriznim stožerom za 3. maj, a vezano uz aktualnu situaciju u Brodogradilištu 3. maj.

Tagovi: Gianni Rossanda, Uljanik, 3. maj, Zlatko Komadina, brodogradnja, Veljko Grbac
PROČITAJ I OVO
Triglav neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Triglav neće isplatiti dividendu
LJUBLJANA - Na Glavnoj skupštini Zavarovalnice Triglav mali su dioničari zahtijevali isplatu dividendi, ali država je, kao većinski vlasnik, odlučila da ne isplati prošlogodišnju dobit dioničarima.
Katastrofa Croatia Airlinesa: 110,5 milijuna kuna neto gubitka u prvom kvartalu
GUBITAK
Katastrofa Croatia Airlinesa: 110,5 milijuna kuna neto gubitka u prvom kvartalu
ZAGREB - Croatia Airlines je u prvom kvartalu ostvarila operativni gubitak u visini od 95,7 milijuna kn koji s neto rezultatom financiranja daje neto gubitak od 110,5 milijuna kn.
Gorenje: Prvih 40 radnika ostalo bez posla
OTKAZI
Gorenje: Prvih 40 radnika ostalo bez posla
VELENJE - Završen je popis viške radnika u Gorenju. U prvom valu oko 40 zaposlenika dobit će obavijest o otkazu. To je manje od prvobitnih predviđanja da će 155 ljudi izgubiti posao.
Wizz Air ponovo otvorio bazu u Beogradu
BAZA
Wizz Air ponovo otvorio bazu u Beogradu
BEOGRAD - Wizz Air, najveća niskobudžetna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, saopštila je danas da je ponovo otvorila svoju beogradsku bazu sa rutama do nekih od najpopularnijih destinacija u Evropi.
Arena Hospitality Group i formalno kupila Hotel Riviera
HOTELI
Arena Hospitality Group i formalno kupila Hotel Riviera
PULA - Arena Hospitality Group izvijestila je da je dana sklopila Ugovor o kupoprodaji s Republikom Hrvatskom s ciljem stjecanja vlasništva nad hotelom Riviera za kupoprodajnu cijenu u iznosu od 36,5 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE