GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rohatinski: U Agrokor sam otišao zbog dvostruko veće plaće

Rohatinski: U Agrokor sam otišao zbog dvostruko veće plaće
POVJERENSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2017 / 10:36
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - U četvrtak je nastavljena sjednica Istražnog povjerenstva za Agrokor, a iskaz daje bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski.

Navedite od kada ste počeli raditi za koncern Agrokor, na kojim funkcijama i je li još netko iz vaše obitelji bio zaposlen u Agrokoru, pitao je Rohatinskog Ivan Lovrinović.

"Za koncern sam počeo raditi 1. travnja 2000. i radio sam do 12. srpnja 2000. A nakon mandata 2012. sam se vratio u tvrtku, a sukladno dogovru s predsjednikom tvrtke još iz 2000. kad sam prvi put otišao iz tvrtke. Obavljao sam funkciju savjetnika za makroekonomske analize. Pratio sam makroekonomska kretanja u Hrvatskoj i šire od toga. Moj posao nije bio da na bilo koji način analiziram rad koncerna", odgovorio je Rohatinski.

Dodao je da su kratko u koncernu bili zaposleni njegova kćer i sin.

Lovrinovića je zanimao i koji je bio strateški razlog Agrokora da otkupi špedicijsku tvrtku supruge Željka Rohatinskog.

"Ja ne mogu govoriti u ime Agrokora, a tvrtka je kupljena za neto iznos od jedne kune. Zašto je Agrokor uradio to morate pitati njih", odgovorio je Rohatinski te dodao da taj otkup obiteljske tvrtke nema nikakve veze s njegovim angažmanom u Agrokoru.

"Jeste li u vrijeme prije nego što ste zaposleni u Agrokoru bili član Nadzornog odbora Agrokora", pitao je Nikola Grmoja.

"Nisam bio član nadzornog odbora, osim ova tri mjeseca kad sam radio 2000. godine. Iz PBZ sam u Agrokor otišao jer mi je ponuđena dvostruka veća plaća", odgovorio je Rohatinski.

Kaže da je odbio raditi za međunarodne banke zbog njihove uloge u izazivanju svjetske krize.

"Odbio sam raditi za takve institucije, u zemlji je ponuda poslova bilo jako mala, a ova s Agrokorom se mogla realizirati u roku od nekoliko dana", rekao je Rohatinski.

Uz Rohatinskog (10 sati) pred Povjerenstvom bi se trebali pojaviti i Josip Petrović (12 sati), Borislav Škegro (13 sati) i Zoran Jašić (15 sati).

Tagovi: Željko Rohatinski, Agrokor, Ivica Todorić, Hrvatska narodna banka
PROČITAJ I OVO
Vlada CG: Za To Montenegro uvećan kapital na 19 miliona
KAPITAL
Vlada CG: Za To Montenegro uvećan kapital na 19 miliona
PODGORICA - Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se osnovni i uplaćeni kapital avio-kompanije ToMontenegro uvećava na 19 miliona eura.
Saponia: Neto dobit u 2020. uzletjela gotovo četiri puta
SJAJNE BROJKE
Saponia: Neto dobit u 2020. uzletjela gotovo četiri puta
OSIJEK - Osječka Saponia je u 2020. godini ostvarila 66,9 milijuna kuna neto dobiti, što je 3,7 puta veća dobit nego u godini ranije, kada je iznosila 18,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Tankerska Next Generation: 31,7 milijuna kuna neto gubitka u 2020.
GUBITAK
Tankerska Next Generation: 31,7 milijuna kuna neto gubitka u 2020.
ZADAR - Prihodi brodova Tankerske Next Generation u 2020. godini iznose 237,0 mil. HRK (35,4 mil. USD), što predstavlja smanjenje od 11,6% u odnosu na prihode ostvarene u 2019. godini u iznosu 267,9 mil HRK (40,5 mil. USD).
Pfizer-BioNTech testiraju snažniju treću dozu cjepiva protiv covida-19
CJEPIVO
Pfizer-BioNTech testiraju snažniju treću dozu cjepiva protiv covida-19

NEW YORK - Pfizer Inc i BioNTech SE rekli su u četvrtak da testiraju treću dozu svoga cjepiva protiv covida-19, kako bi bolje razumjeli imunosni odgovor protiv novih sojeva virusa.Uprava Dijamanta podržala ponudu Fortenova Grupe
PODRŠKA
Uprava Dijamanta podržala ponudu Fortenova Grupe
ZRENJANIN – Uprava zrenjaninskog Dijamanta u potpunosti podržava ponudu zagrebačke Fortenova Grupe za preuzimanje te kompanije, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE