GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roglić najavljuje akviziciju vrijednu 300 milijuna eura

Roglić najavljuje akviziciju vrijednu 300 milijuna eura
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2017 / 09:28
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB -  Branko Roglić, vlasnik najvećega europskog distributera, tvrtke Orbico, u novoj godini kreće u osvajanje još jednog, novog tržišta. I to dvadesetog.

- Donijeli smo odluku da uđemo u još jednu zemlju, Bjelorusiju, i taj je projekt u procesu. Zbog povjerljivih informacija više detalja moći ćemo reći za mjesec do dva - kaže Roglić koji u godini koja kuca na vrata ne planira samo ulaz na nova tržišta. Cilja i na nova preuzimanja, a želi i ojačati plasman hrvatskih proizvoda u inozemstvu.

- Realizirat ćemo jednu akviziciju i pripremiti jednu veću za realizaciju u 2019. godini. Riječ je o akviziciji čija je vrijednost veća od 300 milijuna eura - tajnovito kaže vlasnik Orbica za Jutarnji list te pritom naglašava da sve rade prema viziji Orbico 2021.

Prema toj viziji, poslovanje Orbica do 2021. ima uzastopni rast od najmanje deset posto godišnje. Taj tempo prate već nekoliko godina pa će tako i na kraju 2017. zabilježiti rast u odnosu na lani. Prihod će im biti stotinjak milijuna eura veći nego u 2016. te iznositi 1,9 milijardi eura, povećala im se i dobit za tri milijuna eura, a zaduženost drže na razini prošle godine.

- Niti jedna tvrtka ne posluje s gubitkom, nikad nismo zakasnili s plaćom, nikad nismo zakasnili s anuitetima banci ni s plaćanjem dobavljačima. Ukupna zaduženost je tri EBITDA - napominje vlasnik Orbica koji je u ovoj godini krenuo u reorganizaciju kompanije pa je sada predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik, dok je sin Josip predsjednik Uprave, a drugi sin Stipe financijski šef.

Za razliku od nekih drugih tvrtki, kriza s Agrokorom, koja je obilježila cijelu godinu, Orbico nije poljuljala. S Agrokorom i dalje posluju, a upravo traju pregovori o distribuciji Agrokorovih proizvoda u zemlje u kojima Orbico ima vlastite operacije.

- Učinit ćemo sve da pomognemo Agrokoru i njegovu plasmanu izvan Hrvatske. Radimo i na plasmanu drugih proizvoda iz Hrvatske, kao što su vina Iločkih podruma, proizvodi Sardine iz Postira i pamučni proizvodi tvrtke "Ivo Lola Ribar"iz Karlovca. Pregovaramo s dosta hrvatskih proizvođača - kaže Roglić koji je, sudeći prema aktivnostima kojima se trenutačno bavi i koje je već odradio, ove godine bio itekako zaposlen.

Tagovi: Branko Roglić, Orbico, Agrokor
PROČITAJ I OVO
Planteu više nije član Uprave Mercatora
ODLUKE
Planteu više nije član Uprave Mercatora
LJUBLJANA - Slovenska vlada je udovoljila zahtjevu Mercatora i razriješila Gregora Planteua kao izvanrednog člana Uprave ove kompanije.
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
PROJEKTI
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
ZAGREB – Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck ovim projektom želi podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te svoje potrošače i širu javnost potaknuti da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
KARIJERE
Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
NEW YORK - Na godišnjoj Skupštini dioničara održanoj 5. svibnja 2021. godine za novog generalnog direktora kompanije Philip Morris International Inc. (PMI) imenovan je Jacek Olczak, dosadašnji generalni direktor operacija (Chief Operating Officer) kompanije.
Cjepivo bi Moderni trebalo donijeti 19,2 mlrd dolara prihoda
ENORMNO
Cjepivo bi Moderni trebalo donijeti 19,2 mlrd dolara prihoda
NEW YORK - Američka farmaceutska kompanija Moderna izvijestila je u četvrtak da u ovoj godini očekuje 19,2 milijarde dolara prihoda od cjepiva protiv Covida-19, a prvo je tromjesečje zaključila s dobiti prvi puta otkada je osnovana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE