GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica

Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 11:24
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja prodaje, tvrtka Medijske toplice u stečaju dobila je novog vlasnika. Stečajni upravitelj lječilišta Igor Bončina rekao je danas da je slatinska tvrtka Hoteli in turizem Rogaška u četvrtak platila otkupnu cijenu. Nije mogao reći koje planove ima novi vlasnik lječilišta.

Nakon nekoliko godina propadanja, Medijske toplice bankrotirale su početkom 2017. Od tada ih je Bončina nekoliko puta pokušao prodati, i to najnovije prošle jeseni, kada je tvrtka Hoteli u turizmu Rogaška ponudila 252.500 eura u sklopu sedme kolekcije neobvezujućih ponuda. vjerovnici, ljubljanska tvrtka Alos, povećali su svoju ponudu na 400.000 EUR.

U četvrtak je kupac prebacio 380.000 eura kupoprodajne cijene, na što se mora dodati 20.000 eura jamčevine, koju je dao prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, rekao je danas Bončina.

Prije toga, tvrtka Hoteli in turizem Rogaška, koja je, među ostalim, vlasnik Grand hotela Donat u Rogaškoj Slatini i Grand hotela Bellevue na Pohorju, dva je puta tražila odgodu otkupne cijene zbog epidemije. Direktor tvrtke Marjan Krajnc navodno je uvjeravao Bončinu da će mu otkupnu cijenu prenijeti u produljenom roku, što je i učinio u četvrtak. Prvi rok za plaćanje kupoprodajne cijene istekao je 21. studenog prošle godine, odnosno dva mjeseca nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Sud je potom produžio rok za još mjesec dana između, a najnoviji rok bio je 21. siječnja.

U travnju prošle godine, uz suglasnost vjerovnika za razvod, Bončina je već prodao lječilište za 375.000 eura brokersko-trgovinskoj tvrtki Meru iz Ljubljane. No, Općina Zagorje ob Savi, koja je imala pravo preče kupovine, žalila se na ovu prodaju, a u lipnju prošle godine Viši sud u Ljubljani usvojio je žalbu i poništio kupoprodajni ugovor.

Općina Zagorje žalila se jer je imala pravo na prvenstvenog korisnika, što nije uspjela provesti zbog epidemije covida-19. Sud je naložio Bončini da podnese novi prijedlog za prodaju toplica.

Općina Zagorje pokazala je interes za kupnju lječilišta krajem 2019. Kao što je tada rečeno, lječilište, koje je dugi niz godina u propadanju i nalazi se u vrlo lošem stanju, bilo bi ulaganje za općinu za budućnost. Htjela je kupiti kupalište po razumnoj cijeni i u studenom 2019. općinsko vijeće ovlastilo je načelnika Matjaža Švagana da započne pregovore. To tada nije počelo.

Tržišna vrijednost kompleksa Medijskih toplica na Izlakama od 24.000 četvornih metara procjenjuje se na nešto manje od 1,4 milijuna eura.

Tagovi: Rogaška, Medijske toplice, Hoteli in turizem Rogaška
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE