GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rio Tinto traži izvođače za istražno bušenje i hidrogeološka ispitivanja

Rio Tinto traži izvođače za istražno bušenje i hidrogeološka ispitivanja
PROJEKAT JADARIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2020 / 11:53
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Projekat Jadar, veliko nalazište litijuma kod Loznice, čini se da je korak bliže relizaciji. Kompanija Rio Tinto, koja je do sada uložila i opredelila više od 200 mil USD u razvoj Jadra, traži usluge za inženjersko-geološka i geotehnička istraživanja, kao i nadzor nad relizacijom terenskih radova i laboratorisjkih istraživanja.

Takođe, u toku je i tender za konsultanta za pripremu elaborata resursa i rezervi, kao i studije izvoljivosti za rudastvo.

Realizacija inženjersko-geoloških i geotehničkih istraživanja obuhvataju istražno bušenje plitkih bušotina sa odgovarajućim in situ testovima, hidrogeološkim ispitivanjima i ugradnjom pijezometra, izradu istražnih jama, laboratorijska ispitivanja i geodetsko snimanje loakacija.

Procenjuje se da će radovi okvirno obuhvatati bušenje sa jezgrovanjem do 2.500 metara, sa pratećim hidrogeološkim ispitivanjima. Rok za podnošenje ponuda je 28. februar.

Takođe, kako se navodi u pozivu za konsultanta, neophodno je da budući konsultant bude registrovan u skladu sa domaćim zakonima, kao i ovlašćen za pružanje traženih usluga.

Rok za podnošenje ponuda 28. februar 2020.

Podsetimo, iz Rio Tinta su ranije naveli da se početkom 2020. godine očekuje završetak višegodišnje faze geoloških istraživanja.

Projekat Jadar podrazumeva rad na razvoju rudnika podzemne eksploatacije i izgradnju industrijskog postrojenja za metalurško-tehnološku preradu koncentrata jadarita. Očekivani krajnji proizvodi su borna kiselina i litijum karbonat, čistoće 99,5% neophodne za proizvodnju litijumskih baterija.

Tagovi: Rio Tinto, projekat jadarit
PROČITAJ I OVO
Preminuo tvorac Lego figurice
IN MEMORIAM
Preminuo tvorac Lego figurice
KOPENHAGEN - Jens Nygaard Knudsen, tvorac svjetski poznate Lego figurice, umro je u hospiciju od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) u dobi od 78 godina, izjavili su u subotu njegovi bivši suradnici.
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE