GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ringier preuzima udjele Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja

Ringier preuzima udjele Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 06:55
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Ringier AG širi svoje aktivnosti u Istočnoj Evropi i obogaćuje svoj međunarodni portfolio digitalnih medija i marketplace-a, a u tu svrhu Ringier preuzima udjele kompanije Axel Springer u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj i u baltičkim državama Estoniji, Letoniji i Litvaniji.

U Slovačkoj će osnivač preduzeća imati i dalje manjinsko učešće, saopštila je kompanija Ringier AG.

- Ringier grupa će u ostalim državama ubuduće biti vlasnik 100 posto udjela. U okviru strategije rasta, Axel Springer se na velikim strateškim tržištima fokusira na digitalno poslovanje. Fokus kompanijskih investicija u News Media segmentu biće u Njemačkoj, SAD i Poljskoj. Shodno tome će kompanije Ringier i Axel Springer u Poljskoj nepromijenjeno nastaviti uspješni zajednički poduhvat, navodi se u saopštenju.

Od osnivanja kompanije Ringier Axel Springer Media AG u julu 2010. godine, zajednički poduhvat kompanija Ringier AG i Axel Springer SE se razvio u jednu od najvećih i najmodernijih medijskih kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa oko 3.100 zaposlenih. Ekstenzivan portfolio obuhvata preko 200 digitalnih i štampanih proizvoda. Udio digitalnih aktivnosti u prilagođenom EBITDA rezultatu u prvoj polovini 2021 godine iznosio je 85 posto, dodaje se.

Kako se navodi u saopštenju, otkupom udjela kompanije Axel Springer u zajedničkom poduhvatu u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji, Ringier ubrzava svoju dosljednu strategiju rasta i investiranja u oblasti marketplace-a i medijskih brendova.

- Zahvaljujući ovoj značajnoj investiciji, Ringier jača svoje postojeće aktivnosti u Rumuniji i Bugarskoj, dodaje se.

Marc Walder, CEO Ringier AG: - Preuzimanje udjela kompanije Axel Springer u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj i baltičkim državama je važna prekretnica u razvoju naše kompanije. Ova transakcija je dokaz naše opredijeljenosti za dugoročnim angažmanom kao medijski investitor u Istočnoj Evropi. Portfolio navedenih zemalja idealno odgovara našem profilu i dodatno će osnažiti ekosistem Ringiera. Pored toga, Srbija, Slovačka i Mađarska pružaju dobru osnovu za proširenje naše strategije digitalnih sportskih medija. Istovremeno se radujem tome što ćemo u Poljskoj zajedno sa kompanijom Axel Springer nastaviti da razvijamo naše medije i marketplace. Zajedno ćemo nastaviti dalje da investiramo u ovo veliko i uzbudljivo tržište".

Tagovi: Ringier, Axel Springer, Marc Walder
PROČITAJ I OVO
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
VOZAČI
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
ZAGREB – Uz rastuću nestašicu plina, sirovina, plastike, građevnog drva, čipova i ostale robe, Europu i svijet pogodila je nova nevolja koja dodatno otežava trgovinu i proizvodnju te gura cijene uvis.
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE