GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati Coca-Cole bolji od očekivanja analitičara

Rezultati Coca-Cole bolji od očekivanja analitičara
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 18:49
Autor: SEEbiz
ATLANTA - Coca-Cola je u trećem tromjesečju ove godine poslovala s manjom dobiti i prihodima nego u trećem tromjesečju prošle godine, ali poslovni su rezultati i dalje bili bolji nego što su analitičari s Wall Streeta očekivali.

Nakon objave rezultata, dionice tvrtke porasle su oko 1,8 posto, na 5,90 dolara.

Tromjesečni prihodi pali su devet posto na 8,65 milijardi dolara, a analitičari su predviđali čak 300 milijuna dolara nižu cifru. Neto dobit pala je s 2,59 milijardi dolara, odnosno 60 centi po dionici, na 1,74 milijarde dolara, odnosno 40 centi po dionici.

Prilagođena zarada bez jednokratnih troškova, međutim, iznosila je 55 centi po dionici i pouzdano je premašila očekivanja koja su se kreala oko razine od 46 centi po dionici.

Pad prodaje i dobiti uglavnom je posljedica pandemije covida-19. Prodaja kućanstvima i dalje je bila jaka, ali prodaja je nastavila naglo opadati u kinima, kazalištima, barovima i restoranima i drugdje.

Pandemija je zahvatila sve četiri kategorije Coca-Cola pića. Najmanje je pogođena prodaja gaziranih pića, koja je pala za jedan posto, iako potražnja za tradicionalnim Coca-Colom i Coke Zeroom i dalje ostaje čvrsta.

Prodaja sokova, mlijeka i mliječnih napitaka te biljnih napitaka smanjila se za šest posto, vode i vode s dodacima i sportskih napitaka za 11 posto, a čaja i kave za 15 posto.

Coca-Cola planira u budućnosti smanjiti paletu svojih pića za 50 posto, na ukupno oko 200 različitih. Već briše pića koja ne idu dobro u prodaju i za koja je malo tko čuo, kao što su tab i odwalla. Namjerava se usredotočiti na one koji se dobro prodaju i imaju perspektivu.

Tagovi: Coca-Cola, Wall Street, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
P2P Finance odsad i u Hrvatskoj
FINANCIRANJE
P2P Finance odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - P2P financijska platforma na jednom mjestu povezuje poduzeća s manjkom likvidnosti za financiranje obrtnog kapitala te poduzeća s viškom likvidnosti koja žele na siguran i jednostavan način profitabilno uložiti svoj novac.
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
PRIPAJANJE
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
ZAGREB - Na danas održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske dobivena je prethodna suglasnost na konačni prijedlog Ugovora o pripajanju društva Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. društvu Hrvatske autoceste d.o.o.
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
RAST
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
ZAGREB - Tržište osiguranja u Hrvatskoj u 2019. godini, sa zaračunatom bruto premijom od 10,6 milijardi kuna, poraslo je za 6,5 posto u odnosu na godinu prije, podaci su Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čime se nastavio trend njegova rasta petu godinu zaredom.
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
OČEKIVANJA
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
MADRID - Španjolska inovativna kompanija za dostavu Glovo očekuje dvostruko veće prihode u ovoj godini zahvaljujući snažnom skoku potražnje u pandemiji koronavirusa, objavio je suosnivač Sacha Michaud.
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
KARIJERE
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
ZAGREB - Direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE