GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista, osvojio medijskog Oscara u New Yorku

Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista, osvojio medijskog Oscara u New Yorku
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2023 / 10:10
Autor: SEEbiz / Večernji list
NEW YORK - Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista koji je zaživio početkom prošle godine i ubrzo postao najvećim ekološkim projektom u povijesti Hrvatske, dobio je ogromno, možemo reći i najveće moguće međunarodno priznanje nakon što je u petak navečer u prestižnom Harvard Klubu u New Yorku osvojio tzv. medijskog Oscara poznatog pod nazivom INMA Global Media Awards.

Konkretno, Rezolucija Zemlja proglašena je, prema mišljenju strogog međunarodnog žirija, najboljim projektom na svijetu u kategoriji najboljih društveno odgovornih projekata organiziranih od strane medija. Rame uz rame borili smo se s gigantima poput The New York Timesa, Der Spiegela, Guardiana… i pobijedili! U konkurenciji je bilo čak 775 projekata iz 239 prestižnih medijskih kuća iz 40 različitih zemalja, čime je uspjeh Večernjaka još veći.

- Kada sam krajem 2021. godine počeo osmišljavati ovaj projekt, koliko god to bahato zvučalo, nisam sumnjao u njegov uspjeh. A nisam sumnjao isključivo iz razloga jer sam znao da u Hrvatskoj postoje ljudi koji će podržati jedan ovakav ekološki i društveno odgovoran projekt, tako da načelno neuspjeh nikad nije ni bio opcija. Međutim, tada mi nije bilo ni na kraj pameti da pomislim kako ćemo tako brzo, nakon samo prve godine aktivnog provođenja projekta dospjeti tako visoko na međunarodnoj medijskoj sceni. Najveće moguće priznanje odala nam je sama INMA, velika globalna organizacija koja okuplja sve bitne i značajne svjetske news medije – kazao je nakon dodjele direktor Večernjeg lista i idejni začetnik Rezolucije Zemlja Renato Ivanuš. Dražen Klarić, glavni urednik i član uprave “Večernjaka” istaknuo je kako je nagrada važna zbog kontinuiteta rada unutar Večernjeg lista te transformacije koju je Večernji list prošao kao medij.

- Rezolucija Zemlja je projekt koji sve nas zajedno potiče da budemo odgovorni prema Zemlji, prema mjestu u kojem živimo i prema samom društvu. Upravo to je prepoznao žiri vrednujući Rezoluciju, jer mi taj projekt ne bi mogli provoditi bez da i sami to ne živimo i da ne vjerujemo u postulate održivog razvoja i društvene odgovornosti. Medij mora biti društveno odgovoran, bilo da piše o politici, gospodarstvu, showbizzu, sportu, svemu, jer u suštini medij mora promicati ispravne vrijednosti, a da istovremeno pri tome ne bude isključiv. Treba uvijek biti spreman na dijalog, pa i s onima koji misle drugačije. Na nama je da budemo obzirni, ali istovremeno i vrlo agilni u iznošenju činjenica i pravih priča, pa da tako i one koji ne misle da je održivost planeta u pitanju nekako potaknemo da naprave sljedeći korak, bilo u smjeru da to svoje uvjerenje potvrde ili demantiraju. Upravo to smo napravili u zadnjih 5-6 godina kroz našu transformaciju, pokretanje Večernji TV-a, proizvodnju video sadržaja, dokumentarnih filmova, specijalnih magazina, redizajniranja i podizanja portala, uvođenja Premium sadržaja… Sve je to bilo novo i teško, često nailazilo i na otpore. Ali jedino je tako moguće kako bi i danas kao i jučer i sutra Večernjak bio stabilan, jak, moćan – pojasnio je Dražen Klarić.

Tagovi: Rezolucija Zemlja, Večernji list, Dražen klarić, medijski oscar, Renato Ivanuš
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
INVESTICIJE
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
BEOGRAD - Od juna 2019. godine kompanija Bambi u Požarevcu (Srbija) posluje u okviru Coca-Cola HBC grupe, a do sada je u ovu fabriku uložila nešto više od 15 miliona eura. Novi proizvodni pogon je najveće pojedinačno ulaganje u istoriji postojanja kompanije kojom su proizvodni kapaciteti plazma keksa gotovo udvostručeni.
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
KARIJERE
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog preduzeća BH Telecom.
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
DIVIDENDA
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
NIKŠIĆ – Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) usvojila je danas odluku o isplati dividende za 2021. godinu, kojom će se akcionarima isplatiti 8,4 miliona EUR.
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
KARIJERE
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
NEW YORK - Medijsko mogul Rupert Murdoch danas je saopćio da će odstupiti s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp.
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
AKVIZICIJE
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
ZAGREB – Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao je većinski udio u društvu Nord Mobil d.o.o., najvećem domaćem proizvođače mobilnih kućica koji opskrbljuje vodeće turističke kompanije u Hrvatskoj, kao i zemlje šire regije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE