GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rewe ozbiljan kandidat za preuzimanje Tuša

Rewe ozbiljan kandidat za preuzimanje Tuša
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2023 / 16:58
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Njemački trgovački lanjac Rewe, ozbiljan je kandidat za kupnju trgovačkog društva Engrotuš, koje u vlasništvu ima trgovine Tuš, izvještavaju slovenski listovi Finance i Delo.

Rewe posjeduje nekoliko maloprodajnih i diskontnih lanaca u Njemačkoj, i Austriji (Billa i BIPA), Hrvatskoj, Litvi i drugim zemljama. Godišnje ostvari oko 60 milijardi eura prometa.

Trgovački lanac Tuš, četvrti po veličini u Sloveniji, nedavno je ponuđen na prodaju. Finansijski fond Alfi, u čijem je vlasništvu tvrtka Engrotuš, još od kraja prošle godine provjerava interes potencijalnih ponuđača za kupnju.

Do sada se za jedini preostali trgovački lanac u slovenskim rukama, prema medijskim izvještajima, zanimalo nekoliko potencijalnih kupaca

Mediji su spominjali i interes crnogorskog lanca Voli, iz kojeg su ranije najavljivali regionalnu ekspanziju.

Međutim, službenih informacija o potencijalim kupcima nema.

Fond Alfi, koji se nalazi pod okriljem KF Finance grupe, većinski vlasnik Engrotuša od 2020. godine, a preostalih 20 posto u vlasništvu je njegovih osnivača Mirka Tuša i Tanje Tuš.

Dugi niz godina Engrotuš je bio na rubu bankrota. Uslijedila je sanacija, čime su dugovi smanjeni. Fond Alfi je dugove, koje je prethodno otkupio od banaka-vjerovnica, pretvorio u kapital Tuš grupe. Istodvremeno, grupa je prodavala veće trgovačke centre i druge nekretnine kako bi mogal da se fokusira na osnovnu djelatnost, investira i pokuša se nositi s konkurencijom.

Tagovi: Rewe, Tuš, Tuš Holding, Voli, trgovina, maloprodaja, Mirko Tuš
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE