GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Revizijski odbor Luke Bar negira tvrdnje Franovića: Gubitak u pola godine više od 4 miliona eura

Revizijski odbor Luke Bar negira tvrdnje Franovića: Gubitak u pola godine više od 4 miliona eura
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2018 / 16:24
Autor: SEEbiz / Vijesti
BAR - Revizijski odbor (RO) Luke Bar AD obavijestio je Odbor direktora te kompanije, nakon sprovedene vanredne revizije, da je tokom prvih šest mjeseci poslovanja u 2018. godini ostvaren gubitak u iznosu 4.000.660 eura.

„Predlažemo da sektor finansija koriguje u skladu sa nalazom specijalne revizije, računovodstvene evidencije i finansijske izvještaje na pojedinačnom i konsolidovanom nivou, te da tako korigovane usvoji Odbor direktora i da se nakon toga pošalju Komisiji za HOV", navodi se u dopisu Bordu Luke Bar od Revizijskog odbora kompaniji kojim predsjedava prof. dr Ana Lalević-Filipović.

U Revizijskom odboru, nakon vanredne revizije polugodišnjeg poslovanja, u potpunosti su saglasni „da se troškovi zarada iz ranijeg perioda tretiraju stavom za knjiženje „Rashod ranijih izvještajnih perioda/Obaveze prema zaposlenima", s tim što se od ukupnog iznosa 3.726.794 EUR, na samo akcionarsko društvo (bez DOO) odnosi 2.714.364 EUR što treba uknjižiti u šestomjesečn izvještaj samog AD. „Istovremeno kod ostalih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO) treba uknjižiti u šestomjesečni izvještaj preostali iznos od 1.012.430 EUR. Na konsolidovanom nivou je Rashod iz ranijih izvještajnih perioda 3.726.794 EUR", navodi se između ostalog u dopisu Revizijskog odbora barske kompanije Odboru rirektora.

Glavni kontrolori računovodstva Luke Bar su se u potpunosti saglasili „da se shodno konzistentnoj primjeni računovodstvenih politika akconarskog društva moraju otpisati potraživanja za 1.785.660 eura".

Upravo ove dvije najveće stavke i skriveni troškovi, koje nijesu blagovremeno priznali i prikazali odgovorni iz menadžmenta u Luci Bar, kojim rukovodi direktor Zarija Franović, imali su za posljedicu ovako veliki gubitak.
Skupština akcionara Luke Bar će na vanrednoj skupštini, zakazanoj za 26. oktobar, raspravljati o eksternoj reviziji kuće MV Konsalt, koja je na inicijativu manjinskih akcionara, angažovana i utvrdila da nijesu bili tačni podaci da je Luka Bar tokom šest mjeseci ostvarila profit od oko pola miliona eura već da je operativni gubitak iznosio

Predsjednica Revizijskog odbora (RO) prof. dr Ana Lalević i član Igor Pavićević saopštili su u odgovoru na pitanja Odbora direktora da „nijesu saglasni sa stavom izvršnog direktora da je ostvaren pozitivan rezultat od 499 hiljada".

„Diskutabilna je time i konstatacija izvršnog direktora da „nije lažiran prihod u 2018. godini jer je ostvaren i realan". Naime, učenje spoznaje značaja i cilja vremenskih razgraničenja je na nivou srednje ekonomske škole, pa posebno nekome ko je na višem nivou ne daje za pravo iznošenja ovakvih konstatacija. Činjenica da je u nekom periodu evidentiran prihod koji se ne odnosi na taj period nego na neki naredni ili prethodni je više nego dovoljna da se dođe do zaključka da finansijski iskazi ne pružaju realnu sliku", istakli su između ostalog u odgovoru iz Revizijskog odbora.

Franović je u kratkom telefonskom razgovoru kazao „Vijestima" da će iduće sedmice komentarisati konačan rezultat koji je utvrdila vanredna revizija i RO Luke Bar.

Tagovi: Revizijski odbor Luke Bar, Luka Bar, Zarija Franović, Ana Lalević, Igor Pavićević
PROČITAJ I OVO
Ugostitelji najavili prosvjed zbog najavljenih mjera Stožera
NEZADOVOLJSTVO
Ugostitelji najavili prosvjed zbog najavljenih mjera Stožera
ZAGREB - Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja komentirao je najavljene mjere Stožera. Najavljeno je i stišavanje glazbe u kafićima i klubovima kako bi se smanjila mogućnost širenja koronavirusa. Ugostitelji najavili prosvjed zbog novih mjera Stožera.
Air Serbia izmirila obaveze prema kreditoru EA Partners I
KREDITI
Air Serbia izmirila obaveze prema kreditoru EA Partners I
BEOGRAD - Air Serbia je izmirila sve svoje preostale obaveze prema EA Partners I u iznosu od 57,62 miliona dolara po osnovu dugoročnog kredita koji je uzet 2015. godine.
Krizni štab ublažio mere: Produžen rad kafića do 23 časa
KAFIĆI
Krizni štab ublažio mere: Produžen rad kafića do 23 časa
BEOGRAD - Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku o ublažavanju mera zbog stabilne epidemijske situacije u Srbiji.
Stožer ima novi zahtjev: Glazba u kafićima mora biti tiša, jer buka doprinosi širenju virusa
VAN PAMETI
Stožer ima novi zahtjev: Glazba u kafićima mora biti tiša, jer buka doprinosi širenju virusa
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite priprema novu mjeru oko koje će se svakako lomiti koplja – od ugostitelja će tražiti stišavanje glazbe u u kafićima, kako bi to pridonijelo smanjenju širenja koronavirusa.
AD Plastik: Ugovoreno 14,1 milijuna eura novih poslova
POSLOVI
AD Plastik: Ugovoreno 14,1 milijuna eura novih poslova
SOLIN - Riječ je o poslovima za PSA Grupu u Srbiji, tvrtku TOGG u Turskoj te VW i Renault-Nissan-AvtoVAZ u Rusiji.  Proizvodnja aspektnih komada interijera za novo vozilo Alfa Romeo Tonale ugovorena s FCA Grupom odvijat će se u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE