GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora

ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2023 / 08:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - ReversingLabs nedavno je imenovao američkog stručnjaka Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer). Na toj će funkciji raditi na daljnjem širenju poslovanja i inovativnih rješenja za zaštitu globalnog lanca opskrbe softvera.

Riječ je o području u kojem je ReversingLabs jedan od pionira, zahvaljujući vlastitoj tehnologiji razvijenoj u Zagrebu. Za njom ubrzano raste potražnja, nakon što je proteklih godina otkriven niz kibernetičkih napada izvedenih putem lanca opskrbe softvera. Među poznatijima su oni na američke tvrtke SolarWinds (otkriven 2020.) i 3CX (otkriven ove godine).

Doggart ima više od 20 godina iskustva u kibernetičkoj sigurnosti u SAD-u. Specijalnosti su mu korporativna strategija, izlazak na tržište i poslovni razvoj. Bio je na rukovodećim mjestima u Armisu, Symantecu i Blue Coatu. U ReversingLabsu će predvoditi skaliranje tvrtke te odjele prodaje, marketinga i poslovnog razvoja.

“ReversingLabs rješava jedan temeljni, masivni sigurnosni problem. Bilo da razvija softver ili ga koristiti, danas svaka organizacija brine o sigurnosti opskrbnog lanca,” rekao je Peter Doggart.

“ReversingLabs je u jedinstvenoj poziciji da osigura globalni lanac nabave softvera, zahvaljujući dugo stvaranoj ekspertizi u raspakiravanju koda bez pristupa izvornom kodu. Oduševljen sam što se mogu pridružiti tvrtki i pridonijeti sljedećoj fazi rasta”, dodao je.

U prošloj je godini gotovo 90 posto tehnoloških stručnjaka otkrilo značajne rizike u lancu nabave softvera, pokazalo je nedavno ispitivanje ReversingLabsa. Više od 70 posto ispitanih je reklo da im trenutačna rješenja za sigurnost aplikacija ne pružaju potrebnu zaštitu.

"ReversingLabs je pionir u osiguravanju globalnog lanca nabave softvera, a naša tehnološka platforma pruža duboke uvide u rizike i kontekst u svakom softverskom paketu", rekao je Mario Vuksan, izvršni direktor i suosnivač ReversingLabsa. "Radimo s nekima od najboljih svjetskih organizacija, a naša je tehnologija osvojila niz nagrada. Sretan sam što se Peter pridružio našem timu i što će nam pomoći u daljnjem rastu“, rekao je također Vuksan.

"Posljednjih je godina naša industrija naučila da je sigurnost lanca opskrbe softvera ključno pitanje koje zahtijeva inovativnu platformu koja istražuje sav softver koji organizacija izgradi, kupi ili preuzme, kako bi identificirala zlonamjerno ponašanje i ostala ispred prijetnji kibernetičkoj sigurnosti", rekao je Sudhakar Ramakrishna, predsjednik i izvršni direktor IT kompanije SolarWinds. "ReversingLabs je naš partner u predvodničkim Secure by Design inicijativama, koje uključuju sigurnost opskrbnog lanca", rekao je Ramakrishna.

Tradicionalni alati za analizu lanca nabave softvera ograničeni su na preglede u kojima se može pristupiti izvornom kodu. Međutim, moderne aplikacije su složena mješavina interno razvijenog koda, otvorenog koda, i pakiranih binarnih datoteka. ReversingLabs tržištu nudi diferencirano rješenje koje može rastaviti čak i najsloženije binarne datoteke i pakirani softver te dati detaljan pregled njegovih pod-komponenti i rizika. Uz to, kupcima pakiranog softvera omogućuje da procijene sadržaj onoga što se obično isporučuje u binarnom obliku.

ReversingLabs intenzivno radi na uspostavi globalnih strateških partnerstva za poticanje inovacija i suradnje te za razvoj vrhunskih rješenja za sigurnost opskrbnog lanca. Nedavno je sklopio partnerski sporazum s velikom kalifornijskom tehnološkom tvrtkom Synopsys, a prethodno je, među ostalim, potpisao strateško partnerstvo s britanskim PwC-jem kako bi uveo sigurnost lanca nabave softvera u programe upravljanja rizikom trećih strana.

Tagovi: ReversingLabs, Peter Doggart
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
INVESTICIJE
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
BEOGRAD - Od juna 2019. godine kompanija Bambi u Požarevcu (Srbija) posluje u okviru Coca-Cola HBC grupe, a do sada je u ovu fabriku uložila nešto više od 15 miliona eura. Novi proizvodni pogon je najveće pojedinačno ulaganje u istoriji postojanja kompanije kojom su proizvodni kapaciteti plazma keksa gotovo udvostručeni.
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
KARIJERE
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog preduzeća BH Telecom.
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
DIVIDENDA
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
NIKŠIĆ – Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) usvojila je danas odluku o isplati dividende za 2021. godinu, kojom će se akcionarima isplatiti 8,4 miliona EUR.
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
KARIJERE
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
NEW YORK - Medijsko mogul Rupert Murdoch danas je saopćio da će odstupiti s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp.
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
AKVIZICIJE
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
ZAGREB – Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao je većinski udio u društvu Nord Mobil d.o.o., najvećem domaćem proizvođače mobilnih kućica koji opskrbljuje vodeće turističke kompanije u Hrvatskoj, kao i zemlje šire regije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE