GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Respect plus kupio 3,1% udjela u Novoj banci

Respect plus kupio 3,1% udjela u Novoj banci
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2018 / 15:18
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BANJA LUKA - Kompanija MG Mind Mladena Milanovića Kaje stekla je 9,45 posto akcija Nove banke.

U proteklih nekoliko dana prodano je više paketa akcija Nove banke, a pored MG Minda akcije je i kupovalo i banjalučko preduzeće "Respect plus" koje je steklo 3,1 odsto udjela. 

Firma "Respect plus" Banjaluka je mikro preduzeće koje se bavi konsaltingom, menadžmentom i uslugama u informacionim tehnologijama, a njegovi osnivači su Sladomir Đurić, jedan od suvlasnika banjalučkog "Autoprevoza" i Njegoslav Đukić. 

Milan Radović, a koji posjeduje 7,9 posto akcija, još nije prodao svoj udio, a to nisu učinili ni aktuelni direktor Goran Avlijaš koji posjeduje 3,1 posto, ni Slobodan Radanović u čijem je vlasništvu 5,1 posto. Vlasničke udjele zadržale su i kompanije Interpromet Novi Grad Dragana Pilipovića i Euro Line koje kontrolišu 6,25 posto, odnosno 2,5 posto akcija. 

Nakon kompanije Financ koja je prodala akcije, isto to učinio je i Tihomir Rožić koji je imao 2,3 odsto akcija. 

Transakcije akcijama Nove banke se nastavljaju, pa je tako danas obavljena kuproprodaja u vrijednosti 1,1 milion KM, a za 17.12.2018. godine zakazana je aukcija za paket od 1.298.665 akcija po početnoj cijeni od 0,70 KM. 

Mladen Milanović Kaja je najavio da će kupiti 15 do 20 odsto akcija Nove banke i time postati njen najveći pojedinačni vlasnik. 
Nakon preuzimanja deset odsto, moraće sačekati odobrenje Agencije za bankarstvo Republike Srpske. 
Procjenjuje se da će njegova investicija u banku iznositi ukupno 15 do 20 miliona KM.

Tagovi: Respect plus, Nova banka, Mladen Milanović, Milan Radović, MG Mind, Sladomir Đurić
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE