GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Republika Srpska dogovorila saradnju s turskom ERG grupom na razvoju željeznice

Republika Srpska dogovorila saradnju s turskom ERG grupom na razvoju željeznice
ŽELJEZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2023 / 09:37
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Uprave ERG International Group Mustafa Sani Erbilgin potpisali su u Banjaluci Memorandum o razumijevanju u svrhu razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Republiku Srpsku.

Memorandum je potpisan nakon inicijalnih sastanaka koji su Dodik i predstavnici ERG kompanije imali u posljednja dva mjeseca, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik je istakao da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost za saradnju ove kompanije sa međunarodnim iskustvom, te opredijeljenost i spremnost da angažuju adekvatne resurse i najbolju praksu kako bi podržali ekonomski razvoj Republike Srpske.

Cilj memoranduma je i da doprinese daljem razvoju saradnje Republike Srpske i ERG internešnel grupe, rekonstrukcijom, elektrifikacijom, signalizacijom i modernizacijom željezničke pruge Doboj - Tuzla - Zvornik.

Tokom sastanka sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja biti realizovana, kao i da će rezultati, na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture, uskoro biti vidljivi.

ERG International Group vrlo je cijenjen izvođač radova u inženjeringu, izgradnji i upravljanju projektima velikih infrastrukturnih dobara.

Izvorno osnovan kao turski izvođač radova na infrastrukturi, ERG International Groupdjeluje na međunarodnom nivou putem svojih podružnica u Švicarskoj, Austriji, Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu s više od 9000 zaposlenika.

Tagovi: Željeznice Republike Srpske, Mustafa Sani Erbilgin, ERG International Group, Milorad Dodik
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE